Zidane: „Meggyőződésem, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani”

Zinédine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, főszerepben a holnapi – Eibar elleni – bajnoki, illetve a nehéz időszak valamint a játékosokról is szót ejtett.


„Egy olyan csapat ellen lépünk pályára akik fantasztikus idényt futnak és jönnek, hogy elvigyék a három pontot. Mi folytatni akarjuk amit elkezdtünk. Sok kritikát kaptam a Valencia utáni vereség után, hogy nem játszottunk jól, de szerintem nem ez volt a helyzet. Nem tehetünk mást: továbblépünk és megpróbálunk nagyszerű képet mutatni magunkról. Javítani a dolgokon. De én nem hiszem, hogy mindent rosszul csinálnánk.”

„Az Eibar jön, hogy jó focit játszhasson. Nagyszerű szezonjuk van, a holnapi pedig nagy meccs lesz nekik. Persze ránk is egy újabb kemény mérkőzés vár. Nem látoka játékosok fejébe de az alapján amit az edzéseken látok: elmondhatom, hogy a lehető legjobban akarják befejezni e szezont. Egy vereség mindig egyet jelent: az ellenfél jobb volt. Jó dolgokat csináltunk a Valencia ellen, leginkább ezekre koncentrálunk. Meggyőződésem, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani.”

A gólok hiánya

„Meglátjuk a következő szezont a gólok szempontjából. Idén szenvedtünk, ezzel tisztában vagyok. A számokkal. El kel fogadnunk, hogy volt ilyen problémánk. Ennyi. Változások lesznek.”

„Tetszett a játék, de nem szeretem a vereséget. az elkötelezettség és a nyomás.. Hiányoztak a gólok az egész meccs alatt. Ennek ellenére elégedett voltam a csapattal mivel nem könnyű időszak a mostani. Ezen felül még mindig keményen dolgozunk a pályán.”

Marcelo

„Nagy játékos azért, amit itt elért. A jövője? Meglátjuk. Szeretném a lehető leghamarabb visszakapni, hogy erősen fejezze be a szezont. Az egyetlen dolog ami érdekel, hogy a játékosaim újra jól játszanak. Ennyi az egész.”

Összehasonlítás 2006-tal

„Ezt már átéltem játékosként is, és messze áll az egyszerűtől ha ilyen szezonról beszélünk. Az egész év hasonló, ha azt vesszük alapul, hogy szenvedünk, hogy nyerjünk. Ezt el kell fogadnunk és az én feladatom, hogy elmagyarázzam a játékosoknak, hogy fordítsák ezt előnyükre a rengeteg munkával és ha eljön a lehetőségünk arra, hogy meccseket nyerjünk, annak örülnünk kell, még ha nem is játszunk szemet gyönyörködtetően.”

Aggodalmak?

„Nem aggódok, ezt el kell fogadnunk. Még 8 meccsünk van vissza és magasan kell végeznünk. Nehéz éven vagyunk túl de bátran el kell fogadnunk. Nem tudom megmagyarázni mi történt abban a két percben. Mindent tudtok, hogy ezek a srácok miket nyertek meg. Nem csak az elmúlt 3 évről beszélek, amikor velük dolgoztam, hanem arról, amit az elmúlt 5, 6, 7 évben elértek. Mindent megnyertek. Ez az év viszont nehéz és de próbálunk rajta változtatni. Enneka klubnak újra a csúcson van a helye, hogy ismét győzelmeket arasson és ezért vagyok én is itt.”

Modric és a Ballon d’Or

„Az emberek azt mondhatnak, amit csak akarnak. Megérdemelte az aranylabdát, keményen megdolgozott érte, remek játékkal, és hihetetlen minőséggel és mindennel, amiről tudjuk, hogy Luka rendelkezik vele. Megérdemelte az aranylabdát és azok akik nem így gondolják, csak sajnálni tudom őket.”

A döntések, hogy ki megy és ki marad?

„Nem döntöttem, még több mint egy hónap van hátra, amelyek meghatározó meccseket tartalmaz”

Vinicius Jr. állapota

„Nem tudom megmondani, mennyit kell kihagynia. Jól halad a felépülése, de már kint van az edzéseken és jó a hangulata.”

Beletörődés

„Ez az ami. Az emberek mindig győzni akarják látni a Madridot és ez normális. Ez egy olyan klub, ami mindig nyer valamit és azért játszik, hogy győzzön. Nem a beletörődésről van szó, de ez egy komplikált szezon volt és jól akarjuk befejezni. Jövőre biztos jobban fogunk szerepelni, e erről most nem szeretnék beszélni.”

Kapus kérdés

„Nem tudom megmondani, mi fog történni. Amit tudok, hogy egyértelmű lesz a jövő évtől kezdődően. De nem mondom el, hogy ki fog távozni, és ki marad, vagy akár érkezik… Keylor-nak szerződése van, majd meglátjuk, hogy alakul a szezon vége. Imádom Keylor-t mint játékost és embert.”

Kihívás a Barcelona számára

„Mindig egy szinten vagyunk velük, annak ellenére, hogy az idei LaLiga nem ezt tükrözi. De semmit nem szeretnék elvitatni az Atlético-tól, akik remekül szerepelnek és mindig az élmezőnyhöz tartoztak az elmúlt években. De azt nekem senki ne állítsa, hogy a Madrid nem kihívás bárki számára, bármelyik porondon.”

Hazard

„Erről nem szeretnék személyes véleményt formálni, ezt is a szezon végén vitatjuk meg. Egy olyan játékost, aki mindig tetszett és ezt mindenki tudja rólam. Játszott Franciaországban, láttam rossz helyzetekben, rengeteget tudok róla, személyesen ismerem. Semmi újat nem árulok el, hihetetlen játékos.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
vinicius_junior_visszaterhet_jatszani
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply