Zidane: “Szeretnénk folytatni amit eddig csináltunk”

A Real Madrid a Real Valladolid ellen lép pályára a spanyol bajnokság 21. fordulójában, Zinedine Zidane gondolatai pedig a következőek a találkozó előtt:


A csapat formája
“Jó momentumban van a csapat, és szeretnénk folytatni azt, amit eddig csináltunk. Tudjuk, hogy nehéz ezt tartani, három naponta meccseink vannak, és mindig a legjobb formánkat kell mutatnunk”.

Valladolid
“Egy nagyon összetett csapat ellen játszunk holnap este, hazai pályán még csak egyszer kaptak ki a szezon során. Arra fogunk összpontosítani, hogy jó meccsünk legyen. Nehéz mérkőzés lesz a holnapi”.

Játékstílus
“A pályán az összes csapat a győzelemért játszik, és mindenkinek megvannak a maga módszerei és stílusa ennek elérésére. Nekünk is, a többi csapatnak is. Arról nem fogok beszélni, hogy mások hogyan játszanak. Szeretnénk tovább nyújtani a jó szériát, amiben vagyunk. Tudjuk, hogy mindegyik meccs más és más”.

Bale
“A legutóbbi meccsen kiment a bokája, ezért nem bevethető. Nem örül neki ő sem. Mindig aggódok, ha egy játékos nem játszhat sérülés miatt. Ő is szeretne játszani, remélem hétfőn már velünk lehet. Nem komoly a sérülése, remélem több meccset nem kell kihagynia. Ő is szeretne velünk lenni, és szeretne játszani. Én mindig meg fogom védeni a játékosaimat. Voltak sérülései korábban is, és a sérüléseket sajnos nem tudjuk kontrollálni. Remélhetőleg ezután folyamatosan tud majd játszani”.

Casemiro formája
“Nem mindennapi a múltkori két gólja, de nem lepett meg, mert képes megtalálni a pályán ezeket a helyzeteket. Fontos játékosa a keretnek, amit bizonyít is a pályán, de huszonöten vannak, és mindenkinek éreznie kell, hogy fontos a csapat számára. Mindenkire szükségünk van”.

Hazard felépülése
“Nem tudom megmondani, hogy mikor fog visszatérni, mert még csak most kezdett el labdával edzeni. Fájdalmai már nincsenek, és hétfőtől többet fog már labdás gyakorlatokat is végezni az edzéseken. Fokozatosan fog fejlődni, és remélem hamar újra a csapattal tud lenni. Nem tudok pontos dátumot mondani, de elégedettek vagyunk a felépülés ütemével, és remélem, hogy gyorsan bevethető lesz ismét”.

Odriozola
“Beszélgettem vele, és együtt döntöttünk erről a lehetőségről, hogy kölcsönben legyen a szezon végéig. Remélem minden jól alakul majd számára. Jó játékos aki itt nem játszott sokat, de meg fogja kapni majd a lehetőséget Madridban is. Remélem jól alakul majd a sora a szezon végéig, és sok meccsen tud majd pályára lépni”.

Vinicius
“Türelemmel kell lennünk, tizenkilenc éves. Neki is hajtania kell. Lehet, hogy nem kerül be a keretbe néha, de minden játékos fontos számunkra, és mindenkinek elégedettek vagyunk a teljesítményével”.

Mariano és Brahim
“Ismerik a saját helyzetüket. Beszélgetek az összes játékossal, és a döntést mindig a klub, az edző és a játékosok közösen hozzák meg. Itt vannak a keretünkben, és számítani fogok rájuk, amikor tudok. Nem beszélnék többet erről, a játékosokkal megbeszélem ezeket a dolgokat négyszemközt”.

Fejlődés edzőként
“Igyekszem mindig fejlődni és tanulni. Imádom a munkámat. Sok évig voltam játékos, és ez a szerep egészen más, de nagyon szeretem, ez a szenvedélyem. Nem érdekel az, amit a csapaton kívül beszélnek, arra összpontosítok hogy a játékosokkal jól dolgozzunk és jól játsszunk”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

Élő közvetítés

Leave a Reply