Real Madrid: a havazás, Ramos, Benzema és amit akartok!

Tegnap este 4 órás várakozás után tudott felszállni a gép, amely Pamplonába repítette a keretet. A madridi repülőteret akkora hó borította, hogy nem tudtak felszállni. Miközben a csapat már a gépen ült, kiderült, hogy a kifutópályát először a leszálló gépek számára takarítják, így végül 21,30-kor tudtak elindulni, a hírek szerint ekkorra már a fiúk türelme jócskán fogytán volt.

Zidane két negatív teszteredmény után a csapattal utazhatott, noha nem számít szoros kontaktnak a környezetében előfordult COVID-os. Hatóságilag így nem is vonták karanténba, de nem akart kockázatot vállalni.

Jovic izomhúzódás miatt az utolsó pillanatban kikerült a keretből, a tegnapi edzés után jelentkezett a fájdalom. Ramos viszont ismét ott van, ő az előző mérkőzést gyomorproblémák miatt hagyta ki.

Zidane megtartotta meccs előtti szokásos sajtótájékoztatóját. Elmondta, hogy felkészülten várják a meccset, és úgy utaznak, hogy játszani szeretnének. Az Osasuna pedig melegítőket helyezett el a pályán, és megnövelte a személyzet létszámát, akik a pályán folyamatosan takarítanak. Az előrejelzések 3-7 cm havat jósolnak, és a meccs idejére is havazást ígérnek.

Zidane elmonda, hogy a fiúkat nem fogja akadályozni a havazás, mindenképpen szeretnék lejátszani a mérkőzést. Hazard számára pedig, aki Angliában játszott, szinte megszokott. A belgáról elmondta, hogy még nem tudja, 90 percet vagy kevesebbet játszik majd, mindenképpen kis lépésekkel szeretne vele haladni, noha nincsenek fizikai gondjai. Első az óvatosság.

Ha bárki most Zidane-t vagy Hazardot kezdené emlegetni, meg mire a pátyolgatás: ez inkább jó iránynak tűnik nekem. Ha visszatekintünk a múltba, emlékezhetünk, mennyiszer volt tele a betegszoba januárra, vagy pláne tavasszal. Minden játékossal, és az utóbbi két napban saját magára nézve is fokozott óvatossággal kezeli az egészségügyi kérdéseket. És ez annak a tekintetében, hogy hamarosan indul a Copa del Rey, hogy 2 meccset kell pluszban pótolni a bajnokságban és ugye lesznek BL mérkőzések is, lehet, hogy majd más csapatokkal szemben az elővigyázatosság megtérül majd.

Ramos kapcsán tették fel az újságírók a kérdést, hogy lehet ebből egy újabb Cristiano történet? Zidane természetesen nem tudja a választ. Elmondta már sokszor, hogy szeretné, ha hosszabbítana a klub mind a három játékos – Ramos, Modric és Vasquez – esetében is. Modricnál a hírek szerint már csupán formálisan kell a szerződést hitelesíteni, a megegyezés megköttetett. Vasquez a klub első ajánlatát visszautasította. Jelenleg nincsen információ arról, hogy lesz-e, vagy mikor lesz vele új tárgyalás, a szélső szeretné meghallgatni más klubok ajánlatait. De ilyenekről se tudunk.

Ramos körül zajlanak a vizek habosan. A csapat központi védője és központi személyisége is elutasította az első ajánlatot, amit Pérez elé rakott. Miközben szenzáció hajhászók már parázs vitáról írnak az elnök és a kapitány között, tegnap egy rádióműsorban érdekes dolgok hangzottak el.

A műsorvezető élő adásban olvasott fel SMS üzeneteket, amik állítása szerint Ramos-tól érkeztek. És ezekben az üzenetekben arról volt szó, hogy tisztázza: a vita és a szerződés elutasítása nem 1-2 millión múlik, nem a pénz volt ennek az oka.

És ha nem a pénzen megy a vita, akkor a szerződés más része nem felel meg Ramosnak. Akkor az a bizonyos egy vagy két év lesz a vita tárgya, ami ha igaz, akkor a kapitány felé fogja fordítani a szurkolók szimpátiáját, akik eddig az elnök és a klub mellett álltak.

Tudjuk, hogy Ramos két évig szeretne még maradni, és mindannyian ennyiben is bízunk. Nos, itt vagy az elnök szeretné magát a klub bevett gyakorlatához tartani, és csak egy évvel hosszabbítani, vagy olyan pontban nem értenek egyet, amire eddig nem gondoltunk.

Lehet olyan záradék, bónusz vagy akár a kivásárlási ár, amiben nem értenek egyet. Idővel ki fog derülni, hiszen 2019-ben egyszer már végig játszották ezt velünk. Már arra is gondoltam, kell egy kis feszültség, egy kis show, Ramos tudjuk, hogy szereti, ha beszélnek róla. Annál nagyobb lesz majd az öröm.

Aztán itt van (megint) a Benzema – sztori. Persze, hogy a sajtó neki szegezte a kérdést a mesternek is, miként vélekedik kilencesünk zsarolási vádjával kapcsolatosan. Zidane elmondta, hogy támogatja Benzema-t, de jelenleg mind a ketten a következő mérkőzésre koncentrálnak. Benzema hamarosan újra bíróság elé áll egy még 2015-ben ellene felhozott zsarolási vád miatt. Ami egyrészt abszurd számomra: egy Real Madrid játékosnak miért lett volna szüksége így pénzhez jutni? Emiatt eltiltották a válogatottságtól. Maga a személyisége, aki minden esetben kerüli a konfliktusokat, a munkájára és a családjára koncentrál, nekem nem passzolnak a képbe…

Természetesen mivel is zárhatnám a cikket, mint azzal: bízzunk! Bízzunk benne, hogy Ramos hosszabbít, hogy Hazard nem fog több sérülést beszedni, hogy Benzema fel lesz mentve ez alól a nevetséges vád alól, és persze bízzunk benne, hogy este lejátszható lesz a meccs, és hozzuk el a három pontot! Hala Madrid!

A cikk több Marca írás alapján készült, kiemelt kép szintén Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply