Zidane: „Könnyű azt mondani, hogy én vagyok a hibás”

A Real Madrid holnap a Copa del Rey-ben lép pályára, az ellenfél pedig a harmadosztályú Alcoyano lesz. Zinédine Zidane így vélekedett a mérkőzés előtt.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

COPA DEL REY 2020/21

(1/16 döntő)
Alcoyano
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

„Nem lesz könnyű dolgunk, mert az Alcoyano már kiejtett egy első osztályú csapatot. Láttuk, hogy mi történik a sorozatban, 100%-osan ott kell lennünk. Tudjuk, hogy ki ellen lépünk pályára. Nyilvánvaló, hogy nem egy sorozat zajlik. Sok meglepetés történt a kupában, ez mindig is így volt, a legtöbb országban így van. A kisebb csapatoknak lehetőségük van nagyob csapatok ellen játszani, és ők mindent beleadnak. Készen kell állnunk, mert nincsenek könnyű sorozatok és mérkőzések. Soha.”

Izgalom a kupáért

„Örülök, hogy van esélyünk valamit nyerni. Dolgozunk azért, hogy dolgokat nyerjünk – bármilyen sorozatban -, de mindennap dolgozunk azért, hogy készen álljunk. Edzünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzéseket. Nem mindig tudsz nyerni, de fel kell készülni erre. De tényleg, szeretném megnyerni ezt a trófeát is.”

Pillanatnyi állapot

„Nagyon jól dolgozunk. Igaz, hogy egyes játékosok kevesebbet játszanak. Ez egy lehetőség számunkra, hogy remek teljesítményt nyújtsunk és visszatérjünk a győzelemhez. A csapat készen áll. Tizenegy játékost kell választanom minden mérkőzésre, de a játékosaim mindenre készen állnak, és ez jó.”

Hazard

„Mindig motivált. Nem fogjuk újra átélni a sérüléseit. Ez egy hosszú és bonyolult folyamat volt. Ezelőtt olyan játékos volt, aki nem szenvedett sérüléseket, de most egyre nehezebb számára. Biztos vagyok benne, hogy vissza fogja nyerni az önbizalmát. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, és folytatnunk kell vele, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Ezt is fogja tenni. Biztos vagyok benne, hogy nem fog megváltozni játékosként.”

Szerződések

„Az egyiknek semmi köze a másikhoz. Sergo és Lucas régóta a Real Madrid játékosa, és amit a klubért tettek soha nem fog megváltozni. Készen állnak, a Real Madridra összpontosítanak. A másik dolog egy másik kérdés, és látni fogjuk a jövőben.”

Kritikák

„Ha fárasztó számomra, ha nem, ez akkor is így fog folytatódni. Mindig kritizálnank bennünket, ez a Real Madrid. Sok minden történik a kuliusszák mögött, nem csak az edzőn múlik az egész és nem minden a győzelemről szól. Ha veszítünk akkor kritikákat kapunk, ez is része a játéknak. De ez sem akadályoz meg abban, hogy folytassam a munkámat. Nem első, máskor is történt már ilyen. A Real Madrid mindig is reagált arra, és most is igyekszünk változtatni ezen a helyzeten.”

Ronaldo nyilatkozata, miszerint a „nagy” játékosok befolyásolják a saját jövőjüket

„Végülis igen. Azt hiszem ez így van. Egyetértek azzal, amit Ronaldo mondott. Mindenkinek van szerződése, mindenkinek megvannak a maga kérdései, és azt hiszem, hogy nem jó mindenbe belemenni. Beszélhetsz a játékosaidról, de nehéz bekapcsolódni mások kérdéseibe. De igen, én is így gondolom. Alabával is ez a helyzet.”

Jović

„Örülök, hogy két gólt szerzett. Ez az, amit tudnia kell, hogy hogyan csinálja. Boldog vagyok, és minden jót kívánok neki, mert a Real Madrid játékosa.”

Mbappé

Te kérdezel, és én válaszolok. Sajnálom, a holnapi mérkőzés számunkra kihívás. Ott vagy te, hogy beszélj ezekről a dolgokról.”

Átigazolási piac

„Most mondtad, hogy bármi megtörténhet. Nézd meg Jovićsot. Szeretném a játékosaimat, mindet. Itt vannak, és sok tennivalónk van, mindenkire számítani fogok. Ez soha nem fog megváltozni. Ha bármi változik, akkor az január 31-ig kiderül.”

Távozók

„Könnyű azt mondani, hogy én vagyok a hibás. Mindig támogatom a játékosaimat. Akkoriban szó esett Reguilónról is, hogy az én hibám. Az itt maradó játékosok tudják, hogy mire számíthatnak. Ez a Real Madrid, és ez bonyolult. Játékosként tapasztaltam.”

„Vannak ilyen helyzetek Jovićsnál, aki 21 éves. Jó lépés volt olyan játékost venni, mint ő. Örülök, hogy egy nap őket láthatjuk a Real Madridban, de játszani máshol és játszani itt: bonyolult. Luka 21 éves, és a jövőben megtudja mutatni, hogy mit tud elérni a Real Madrid játékosaként, de ez mindenki számára ugyanaz. Amikor itt vagy, bizonyítanod kell a mérkőzéseken, mert sok mérkőzés van. De ez nem az edző hibája, a játékosoknak meg kell mutatniuk, hogy mire képesek.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
COPA DEL REY

Leave a Reply