Ez volt Alaba leigazolásának a kulcsa

A Real Madrid volt a legokosabb a David Alabáért futott harcban, a klub csábító ereje kulcsfontosságú volt.


Az osztrák játékos július 1-től a Real Madrid játékosa lesz, legyőzve a Manchester Cityt, a Chelseat, a Liverpoolt és az olasz Juventust is. Mind a négy klub szerette volna magához csábítani Alabát, de ő évek óta Madridban szeretett volna játszani.

A Blancók gyorsan megkötötték az üzletet egy olyan játékossal, aki ingyen érkezik és összességében 80 millió eurós befektetés lesz négy év alatt. Ez az összeg a fizetéséből tevődik össze. A világjárvány miatt kialakult gazdasági válság miatt nem volt más lehetőség, hogy a klub megszerezzen egy ilyen tehetséges játékost ingyen.

Alaba bére – szezononként nettó 12 millió euró – magas lesz, de megéri, hisz Európa egyik legjobb játékosáról beszélünk aki ráadásul kulcsposztra érkezik. A Real Madrid egy középsővédő iránt érdeklődött az átigazolási piacon, amely 50 millió euró alatt nem kínált sok lehetőséget. Alabát 65 millió euróra becsli a Transfarmerkt, Éder Militao pedig 50 millióba került. Pau Torres szintén 50 millióba került volna, ehhez csatlakozott volna még a fizetése – amely arról is árulkodik, hogy gazdasági szempontból is fontosabb volt Alaba.

A Real Madrid azóta követi Alabát, amióta szóba jött, hogy ingyen érkezhet és megszakadtak a Bayernnel való tárgyalásai. A MARCA január elsején írta meg, hogy a Madrid egy ajánlatot tett az asztalra, amit az osztrák most fogadott el és mindenben megállapodtak a játékos édesapjával, valamint ügynökével: Pini Zahavival is.

Hasonló Kroos esetéhez

Az idő majd eldönti, hogy Alaba hogyan válik be Madridban, de ez az eset felidézi Toni Kroos 2014-es esetét. Bár ő nem ingyen, hanem 25 millióért érkezett, de ez az ár aprópénznek mondható azért, amit a német játékos tett habfehérben.

A Real Madrid hasonlóan cselekedett, mint Takefusa Kubo esetében: ők reagáltak a leggyorsabban, és el is “lopták” a fiatal japánt a Barcelona elől. Most megint a Madrid lépett a leggyorsabban Alaba ügyében, akit Európa legjobb klubjai üldöztek. Alaba július 1-től már habfehér mezben lép pályára, és már az orvosi vizsgálatokon is átesett.


forrás: MARCA

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

rodrygo_goes_szuletesnap

Rodrygo ma 19 éves

Rodrygo Goes, a klub fiatal brazil játékosa ma 19 éves. Rodrygo Osasco városában született Brazíliában, 2001. január 9-én. A Real Madridnál eddig tizennégy mérkőzésen lépett pályára, ami alatt hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott. További sok sikert és

TOVÁBB »

A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést

Tizenhárom játékos azonban nem fog Zidane rendelkezésére állni. Zinédine Zidane mindössze 12 játékossal – akik az első csapathoz tartoznak – kezdi meg a felkészülést hétfőn. A Blancóknak három hete van a felkészülésre, aztán kezdődhet a bajnoki cím megvédése. Három

TOVÁBB »
toni_kroos_hosszabbitott

Toni Kroos hosszabbított

Toni Kroos 2014-ben igazolt a Real Madridhoz a Bayern Münchentől. A játékos most egy évvel, 2023. június 30-ig hosszabbította meg szerződését a klubbal. A 29 éves játékos már régebben is többször is elmondta, hogy elképzelhető, hogy karrierje végéig a

TOVÁBB »