Eldőlt: David Alaba a Real Madridban folytatja!

A Real Madrid első nyári igazolásaként érkezik.


A Real Madrid mindenben megállapodott David Alabával, aki a Blancók első nyári igazolása lesz. Az osztrák védő június 30-án csatlakozik a csapathoz, amikor hivatalosan is lejár a szerződése a Bayern Münchennel.

Alaba négy évre szóló szerződést fog aláírni, éves fizetése 11 millió euró lesz. Az osztrák január elseje óta szabadon tárgyalhat más klubokkal, a Real Madrid pedig egy percet sem vesztegetett azzal, hogy elveszítse óriási fogását. A Blancók a lehető leghamarabb leakarták zárni az üzletet, ezért Alaba már az orvosi vizsgálatokon is átesett.

fotó: MARCA

A 28 esztendős játékost Európa legnagyobb klubjai üldözték, egész pontosan a Manchester City, a Paris Saint-Germain, a Liverpool és a Chelsea. Mind a négy klub egyeztette már Alaba ügynökével, azonban nem jártak sikerrel. Az osztrák játékos minden álma az volt, hogy a Real Madridban játsszon.

A Bayern München ez elmúlt hónapokban három ajánlatot is tett a játékos felé, de a klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge novemberben elismerte, hogy a tárgyalások véget értek.

Sokat beszéltünk az ügynökével, októberben volt egy határidőre szóló ajánlat, de ők ezt nem fogadták el, így az elnökünk visszavonta. Mindent megtettünk, hogy megállapodásra jussunk, neki csak el kellett volna fogadnia, de ez nem sikerült.”

Ettől a pillanattól kezdve a Bayern lemondott a sokoldalú védő megtartásáról, és lehetővé tette azt, hogy más klubokkal folytasson tárgyalásokat.

Alaba ingyenes szerződtetése egy olyan üzlet a Madrid számára, amely lehetővé teszik számukra a rendkívül magas fizetési igényét – annak ellenére, hogy szigorú gazdasági korlátozásokat vezettek be a világjárvány kezdete óta. 408 mérkőzéssel, 32 góllal és 49 gólpasszal segítette a Bayern Münchent 25 bajnoki trófeához. Ebbe bele tartozik két Bajnokok Ligája és kilenc Bundesliga, éppen ezért tartják őt Európa legjobb védőjének.

Fizikailag erős, jó technikával rendelkező játékos. Képes játszani baloldalon, középen és középpályásként is bevethető.

STRATÉGIAI IGAZOLÁS

A Real Madrid egy ideje követni kezdte az átigazolási piacot, már ami a védőket illeti. Szóba jött Pau Torres (Villarreal), Jules Koundé (Sevilla) és Diego Carlos (Sevilla) is. És nem véletlen, hanem Sergio Ramos miatt. A kapitány már 34 esztendős, és hosszú idők óta problémák léptek fel a szerződéshosszabbításával is, hisz nem hajlandó csökkenteni a fizetéséből.

Alaba kulcsfontosságú igazolást jelent, hisz Varane és Nacho szerződése is lejár 2022-ben. Éder Militao 50 milliós átigazolási ára még ugyan nem térítette meg magát, de az olyan játékosoknál, mint Alaba: nem kérdés. Ezek a tények tették David Alabát a Blancók elsődleges célpontjává. Erősödés középen, baloldalon. Különösen az utóbbinál, hisz ott már csak Ferland Mendy nyújt teljes biztonságot.


forrás: MARCA

(a hírt maga Fabrizio Romano, átigazolási-guru is megerősítette!)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply