Zidane: “Én vagyok az edző, ez az én felelősségem”

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Király-kupában, mellyel búcsúzott a sorozattól. Az ellenfél a harmadosztályú Alcoyano volt, akik ráadásul emberhátrányban játszottak. Zinédine Zidane értékelése.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

(1/16 döntő)
COPA DEL REY
2020/21

“Mindent megtettünk, a játékosok mindent beleadtak a pályán. Volt esélyünk megszerezni a második gólt, de ha nem sikerül kihasználnod ezeket, látjuk, hogy mi történik. A mai egy más mérkőzés volt, szenvedtünk. Nehéz ezt elfogadni, mert kiestünk a kupából. Másképp kellett volna csinálnunk pár dolgot, de nem sikerült.”

“Én vagyok az edző, ez az én felelősségem, ezt elfogadom. A játékosok mindent megpróbáltak, és ha belőttük volna a második gólt, teljesen más mérkőzés lett volna. Ki kell használni a lehetőséget, amikor gólt szerezhetsz. Az ellenfél kapusa két vagy három nagy védést is bemutatott, de a második gól után padlóra küldött minket, és kiestünk.”

Felelősség

“Ilyen a labdarúgás. Egy harmadosztályú csapat ellen játszottunk, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Ez nem kínos, vagy bármi hasonló. Ilyen dolgok előfordulnak egy futballista karrierje során, és én vállalom a felelősséget. Keményen dolgozunk tovább. Túl kell lépnünk ezen, ahogyan tettük a múltban is, és túl is fogunk. A mai egy újabb fájdalmas nap, mert nem szeretünk veszíteni. Főleg a játékosok számára, akik győzni akartak. Nem fogjuk elveszíteni a fejünket, gondolkodnunk és folytatnunk kell tovább a kemény munkát. Hosszú út áll még előttünk ebben a szezonban.”

“Úgy gondolom, hogy a játékosaim bíznak bennem, de erről őket kell megkérdezni. Nem sok jó dolgot csináltunk az elmúlt időszakban, de ami a szezont illeti: csináltunk azokat is. De még versenyben vagyunk a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért. Koncentrálnak kell maradnunk, mert még nyerhetünk dolgokat.”

Fájdalmas vereség

“Sok mindent mondanak rólunk mindig, amikor veszítünk. Bármi történik, én nyugodt vagyok. A játékosaim megpróbálnak minden meccset megnyerni, de néha ez nem sikerül. Minden vereség fájdalmas. Sem én, sem a játékosaim nem szeretnek veszíteni.”


forrás: realmadrid.com

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

radomir_antic_meghalt

Elhunyt Radomir Antić

Hosszan tartó, súlyos betegség után ma meghalt a szerb Radomir Antić, aki az FC Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője is volt. A 71 éves tréner halálhírét az Atlético Madrid jelentette be. Játékosként hazájában a

TOVÁBB »
gareth_bale_luka_modric_serulesek

A csapat két alapembere is megsérült

Amúgy is sok volt a sérült a szezon kezdetekor, és most úgy tűnik, hogy újabb két meghatározó játékosát veszítheti el egy időre a Real Madrid. A Wales-Horvátország Eb-selejtezőn ugyanis a két válogatott sztárja, a Real Madridnál csapattárs Luka Modric és Gareth Bale is megsérült. A

TOVÁBB »