Zidane: „Én vagyok az edző, ez az én felelősségem”

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Király-kupában, mellyel búcsúzott a sorozattól. Az ellenfél a harmadosztályú Alcoyano volt, akik ráadásul emberhátrányban játszottak. Zinédine Zidane értékelése.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

COPA DEL REY 2020/21

(1/16 döntő)
Alcoyano
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

„Mindent megtettünk, a játékosok mindent beleadtak a pályán. Volt esélyünk megszerezni a második gólt, de ha nem sikerül kihasználnod ezeket, látjuk, hogy mi történik. A mai egy más mérkőzés volt, szenvedtünk. Nehéz ezt elfogadni, mert kiestünk a kupából. Másképp kellett volna csinálnunk pár dolgot, de nem sikerült.”

„Én vagyok az edző, ez az én felelősségem, ezt elfogadom. A játékosok mindent megpróbáltak, és ha belőttük volna a második gólt, teljesen más mérkőzés lett volna. Ki kell használni a lehetőséget, amikor gólt szerezhetsz. Az ellenfél kapusa két vagy három nagy védést is bemutatott, de a második gól után padlóra küldött minket, és kiestünk.”

Felelősség

„Ilyen a labdarúgás. Egy harmadosztályú csapat ellen játszottunk, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Ez nem kínos, vagy bármi hasonló. Ilyen dolgok előfordulnak egy futballista karrierje során, és én vállalom a felelősséget. Keményen dolgozunk tovább. Túl kell lépnünk ezen, ahogyan tettük a múltban is, és túl is fogunk. A mai egy újabb fájdalmas nap, mert nem szeretünk veszíteni. Főleg a játékosok számára, akik győzni akartak. Nem fogjuk elveszíteni a fejünket, gondolkodnunk és folytatnunk kell tovább a kemény munkát. Hosszú út áll még előttünk ebben a szezonban.”

„Úgy gondolom, hogy a játékosaim bíznak bennem, de erről őket kell megkérdezni. Nem sok jó dolgot csináltunk az elmúlt időszakban, de ami a szezont illeti: csináltunk azokat is. De még versenyben vagyunk a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért. Koncentrálnak kell maradnunk, mert még nyerhetünk dolgokat.”

Fájdalmas vereség

„Sok mindent mondanak rólunk mindig, amikor veszítünk. Bármi történik, én nyugodt vagyok. A játékosaim megpróbálnak minden meccset megnyerni, de néha ez nem sikerül. Minden vereség fájdalmas. Sem én, sem a játékosaim nem szeretnek veszíteni.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosCOPA DEL REYNYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOSCOPA DEL REY

Leave a Reply