Zidane: „Büszke vagyok a csapatra, és mindenre, amit csinálunk”

A Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott a Liverpoollal szemben, melynek értelmében végül 3-1-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Chelsea lesz a Blancók következő ellenfele. Zinédine Zidane így nyilatkozott a mérkőzést követően.


BAJNOKOK LIGÁJA 2020/21

(Negyeddöntők)
Liverpool
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

„Képesek voltunk visszatérni. Várható volt, hogy szükségünk lesz egy ilyenre a negyeddöntőben. Megérdemeltük a továbbjutást, de tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Jól irányítottuk a meccset, keményen dolgoztunk egymásért. Nagyon örülök a srácoknak. Rendkívül fontos volt a továbbjutá a következő körbe, ez egy nagy erkölcsi löketet ad nekünk.”

„Boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk, de még nem nyertünk semmit. Még mindkét sorozatban versenyben vagyunk. Büszke vagyok a csapatra, és mindenre, amit csinálunk. Így kell folytatnunk. Most csak a pihenésre koncentrálunk, aztán a következő, Getafe elleni bajnoki mérkőzésre.”

A kezdőcsapat

„A kezdőcsapatnál úgy döntöttem, hogy Valverde hátvédként fog játszani. Nagyszerű teljesítményt nyújtott egy olyan poszton, ahol nem is szokott játszani. Büszke vagyok Benzemára, Asensióra és Viníciusra. Voltak percek amikor szenvedtünk, különösen a második félidőben.”

Courtois

„Ő a kapusunk, remek teljesítményt nyújtott ma. Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen biztonságos kapusunk, ő pedig ezt nyújtja nekünk. Fantasztikus munkát végez.”

„Nem fogok semmit mondani a kritikákról. Még mindkét sorozatban versenyben vagyunk, ezzel elégedettek kell, hogy legyünk – de még semmit nem nyertünk. Voltak nehézségeink, de most itt vagyunk a szezon végén, ahol minden eldől. Így kell folytatnunk tovább.”

Chelsea

„Most ki fogjuk élvezni a mai eredményt. Aztán sok bajnoki mérkőzésünk van. A Chelsea egy nagyon jó csapat. Minél tovább jutunk a sorozatban, annál nehezebb meccsek jönnek.”

Fizikai erőfeszítés

„Ma jobb állapotban fejeztük be a meccset, mint a Barcelona ellenit. Három mérkőzésünk volt a héten, ez a játékosoknak hatalmas erőfeszítés. De mindhárom meccs után elégedettek lehetünk. Beszéltem az előző meccs után, hogy a játékosok fizikailag igenis határon vannak, de ez normális egy ilyen meccs után. Nem volt könnyű idáig eljutni, de még mindig versenyben vagyunk.”

Karakter

„A játékosok mindig többet akarnak, és a csapat mindig megmutatja a karakterét. Ha nehézségek adódnak, egységesebbek és feljebb akarnak lépni. Óriási kvalitásunk van, de a legfontosabb a játékosok karaktere.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
ÁltalánosBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCastillaÉlő közvetítésSÉRÜLÉSEK
Zidane megoldja?

Leave a Reply