Ancelotti: “A Real Madrid az otthonom, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek”

Carlo Ancelotti állt a sajtó rendelkezésére a Real Madrid Cityben, miután sikeresen aláírta szerződését Florentino Pérez társaságában. Íme az olasz szakember szavai.


“Szeretnék köszönetet mondani az elnöknek és az egész igazgatóságnak. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, úgy érzem ez az otthonom. Minden energiámat arra fogom fordítani, hogy megpróbáljam megtenni azt, amit a múltban együtt tettünk. Nagyon jó emlékeim vannak arról a két évről, amikor itt voltam. Azt hiszem meg fogunk valami jót ismételni ebben az új kihívásban. Tudom mit jelent a Real Madrid edzőjének lenni. Ezt nagy örömmel és boldogsággal teszem. Igyekszem a lehető legjobbat nyújtani.”

Játékstílus

“Ennek a klubnak a hagyománya a támadó, látványos és intenzív foci. A labdarúgás azonban megváltozott. Most agresszívabb és szervezettebb, és meg is változtattak néhány szabályt. De a Real Madrid focijának látványosnak kell lennie, mert ez a klub névjegye, és ezt akarják a szurkolók is.”

Keret

“Nem beszéltem a klubbal egyelőre erről. Jól ismerem a keretet, ismerem a fiatal játékosokat, és azokat is, akik kölcsönből térnek majd vissza. Sok lehetőségünk van, mindenkit szeretnék nyugodtan kielemezni. Amikor először voltam itt, négy fiatal is érkezett a Castillából – Morata, Nacho, Casemiro és Jesé – , remekül teljesítettek. Caravajal pedig a Leverkusenből tért vissza. Köszönhetően az igyekezetünknek, és az idősebb játékosoknak: jól teljesítettünk.”

Új igazolások

“Nem volt még időnk erről beszélni, minden olyan gyorsan történt. Csak köszönetet mondtam az elnöknek, mivel nagy dolog számomra, hogy visszatérhettem.”

Ígéretes keret

“Kiváló keretünk van, sok tapasztalt játékossal… Kroos, Modric, Ramos, Bale, Benzema.. és a fiatalok közül is, akik már bizonyítottak: Rodrygo, Vinícius és Valverde. Minőségi keretünk van. Egy kicsit át kell alakítanunk, meglátjuk, hogy majd miként.”

Újraegyesülés a játékosokkal

“Nagyon szeretek mindenkit. Garethet, Iscót és Marcelót is. Ők is a Real Madrid játékosai, és ez motiválja őket. A pálya árul el majd mindent. Jól kell felkészülnünk, és meg kell mutatniuk az edzőnek, hogy képesek a Real Madridban játszani.”

Ramos jövője

“Nyilvánvaló, hogy nagyon fontos játékos a Real Madrid számára. Nagy szerepe volt a klub sikereiben, beszélni fogunk vele, de nem ismerem a részleteket. Eddig Liverpoolban voltam.”

Kevés gól

“Benzemának 50-et kell lőnie, nem 30-at. Viníciusnak is több gólt kell szereznie. A többieknek szintúgy. A játékosaim remek kvalitással rendelkeznek, emellett örülök, hogy ismét Benzemával dolgozhatok. Sokat fejlődött, többet vállal. Vannak fiatalok is, akik nagy jövő előtt állnak. Nem csak arról van szó, hogy igazolnunk kell játékosokat, a többieknek is gólt kell rúgniuk.”

Gólfelelős igazolása

“Az, hogy leigazolsz valakit, aki 30 gólt lő egy szezonban, még nem oldja meg a problémákat. A góllövéshez játékrendszer kell, egy taktikai rendszer, ami mindenkinek segít a csapatban, hogy gólt szerezzen.”

Trófeák nyerése

“Küzdhetünk a trófeákért ezzel a kerettel. Pontosan ezzel a kerettel – a kölcsönjátékosok nélkül -, a Real Madrid eljutott a BL-elődöntőbe, és komoly versenyben volt a bajnoki címért is.”

Gareth Bale

“Nem játszott túl sokat a PL-ben, de mégis sok gólt szerzett. Nagyon hatékony volt, amikor megkapta a lehetőséget. Nagyon jól ismerem, és ha kellően motivált abban, hogy a legjobbját nyújtsa, akkor nagyszerű idénye lehet. Nincs kétségem.”

Zidane

“Mit mondhatnék Zizou-ról? Megnyert három Bajnokok Ligáját, nagyszerű munkát végzett elsőtől az utolsó percig. Távozott, majd ismét visszatért, és mindent nagyon jól csinált. Mindenkinek hálásnak kell lennie neki. Amit véghez vitt, az lenyűgöző. Nem beszéltem még vele, mivel minden olyan gyorsan történt. Biztos vagyok benne, hogy fogunk beszélni.”

Kritika

“Mindenki tisztában van a célokkal a Real Madridnál: LaLiga, BL és Király-kupa. Ez a cél, a kritika pedig normális. A Real Madrid világ legnépszerűbb klubja. A világ legnagyobb klubját edzeni óriási felelősség, és néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan Te szeretnéd. DE a legfontosabb, hogy tiszteljük az embereket: játékosokat, edzőket és újságírókat is.”


FORRÁS: realmadrid.com / MARCA / AS

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Eldőlt Reguilón jövője – sajtóhír

A tárgyalások hamarosan célegyenesbe érnek. A Manchester United eltökélt szándéka, hogy megszerezze Sergio Reguilónt ebben az átigazolási időszakban. Az angol klub folyamatos tárgyalásokat folytat a Real Madriddal. A “Vörös Ördögök” végleg meg akarják vásárolni a fiatal hátvédet, mindenféle opció

TOVÁBB »