Javier Tebas: Florentino Pérez pszichológiailag elrabolta a Barcelonát

A LaLiga elnöke, Javier Tebas szerint a Barcelonának kisebbségi komplexusa van Florentino Pérez miatt.


A liga elnöke azon véleménye van, hogy Florentino Pérez az elmúlt években „pszichológiailag elrabolta” a Barcelonát. Tebas korábban kritizálta a Barcát is, amiért a katalánok támogatták a Szuperliga-projektet.

Az 59 esztendős elnök azzal kapcsolatban is nemtetszését fejezte ki, hogy mindkét csapat elutasította a CVC-vel való 2,7 milliárd eurós megállapodást – amely szerint lehetővé tette volna azt, hogy a Barca megtarsa Lionel Messit. A spanyol labdarúgás két legerősebb embere közötti vita jelenleg ott tart, hogy Laporta Florentino Pérez miatt nem fogadta el a fenti ajánlatot.

„Az az érzésem, hogy a Barcánál jelenleg pszichológiai rablás van Florentino Pérez miatt, amely egyfajta kisebbségi komplexus. Florentino egy nagyon intelligens fickó, és José Ángel Sanchez, a vezérigazgatója az európai labdarúgás legempatikusabb embere.”

„Ez a csillogás és tudás egy olyan emberrel (Laporta) áll szemben, aki több, mint 10 éve nincs a futball világában. A Barca egészen addig támogatta a CVC-megállapodást, amíg a Real Madrid nem mondott nemet rá. Az azt követő 72 órában minden megváltozott. Azt hiszem ez nagyban kapcsolódik a Szuperligához, és a Real Madrid által követett stratégiához.”

Az elmúlt éve rossz pénzügyi irányítása elérte a Barcelonát, amikor a LaLiga új pénzügyi korlátozásokat vezetett be. Emiatt nem tudtak új szerződést ajánlani Messinek. Tebas szerint amennyiben a Barca elfogadja a CVC-t, akkor megtarthatták volna Messit.

„Igen, el lehetett volna kerülni Messi távozását. Személyesen beszéltem erről Laportával. Azt hiszem a következő szezonban a Barca számadataiból kiderül, hogy a Barcelona valóban megtudta volna tartani Messit.”

„Ez nem pénzügyi döntés volt. Ezt biztosan tudom. Ha Laporta kezet fogott Messivel, az azért volt, mert egy hónapig elfogadták a CVC-t. Egy hónapig támogatták. Ezért mondta azt, hogy jól mennek a dolgok. Még kétszer is felhívott, hogy gyorsítsam meg a CVC-ügyet, mert Messi kezd ideges lenni.”


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply