Ancelotti: Ma a csapat megtörhetetlen lelki ereje miatt nyertünk

A Real Madrid 2-1-es győzelmet aratott a Valencia otthonában, a mérkőzést követően Carlo Ancelotti értékelte a találkozót.


(5. forduló)
Valencia
Real Madrid
1 - 2
VÉGEREDMÉNY

„Ma nem a minőségünk miatt nyertünk, hanem a csapat törhetetlen lelki ereje miatt. Nyugodtak maradtunk, és a végsőkig harcoltunk. A csapatom elég fiatal, de nagyon jól teljesít. Védekezésben fejlődnünk kell, sokkal agresszívabbnak kell lennünk – amikor nincs nálunk a labda. Ezzel a szellemiséggel ezt el fogjuk érni.”

„Mindig nehéz cserélni, de akik pályára léptek nagyon jól teljesítettek. Megváltoztatták a meccs dinamikáját azzal, hogy agresszívabbak voltak elől és megmutatták a minőségüket. Ez volt a kulcs. Nagy előnyünk van az öt cserelehetőséggel, mert sok minőségi játékos van a kispadon. Mindannyian fontosak, még akkor is, ha a kispadon kapnak helyet.”

Benzema és Vini Jr.

„Nagyon jól játszanak. Nagyon jól játszottak együtt Hazarddal, annak ellenére, hogy voltak nehézségeink a meccs közben és nem voltunk a legfrissebbek az első félidőben. Tökéletesen kontráztak, és miután átvettük az irányítást a második féldiőben, bizonyították, hogy nagyon veszélyesek.”

„Hazard nagyon jól játszott. Remekül játszott össze a többiekkel. Friss volt és látszott, hogy sok problémát okoz az ellenfélnek. Az elől játszók minden értelemben jól teljesítettek.”

„Érkezésemkor nem gondoltam, hogy a csapatból hiányoznak a gólok. Kiemelkedő játékosaim vannak, az edző feladata pedig az, hogy úgy rakja össze ezeket a kvalitásokat, hogy az működőképes legyen a csapat számára. Ennyi az egész.”

„Sok fiatal tehetséges játékosom van, de fontos, hogy megértsék a technikai képességek nem elegendőek a mai játékban. Meg kell mutatniuk az elkötelezettségüket, egyéniségét és akaraterejét. Ebben a keretben a fiatal játékosok minősége abszolút első osztályú.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÉlő közvetítésNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK
BAJNOKSÁG

Leave a Reply