Puskaporszag a levegőben, gránát az öltözőben – a Real Madrid ma a Seriff ellen lép pályára a BL csoportkörben

És a fenti cím nem vicc. A Bajnokok Ligája újonc csapata egy olyan országból jön, ahol kicsit minden más. A moldovai csapatban 19 különböző nemzetiségű játékos játszik. A BL rekorder Real Madrid találkozik egy null kilométeressel: a végletek csatája.

A klubállamok tipikus példája a Tiraspol Seriff. A klub része az azonos nevű konzorciumnak, amely a moldovai államgazdaság 60%- át birtokolja. Szinte teljesen ellenőrzése alatt tartja a teljes transzisztriai köztársaságot. Ukrajna határvidéke, amely noha autonóm, nem kapott soha nemzetközi elismerést diplomáciailag. A Seriff tulajdonosa banki, biztonsági, olajipari és sport cégeknek, az országban minden ötödik embert ők foglalkoztatnak.

Az ország lakosainak nagyobb része oroszul beszél, az entitás elnöke pedig Viktor Gushan. Gushan volt rendőr – állítólag KGB-s-, a becsült vagyona 2300 millió euró, egy valóságos oligarcha. A Szovjetúnió felosztása óta hatalma és vagyona folyamatosan nő.

Valójában ő amolyan kiskirály, bárhová megy a Seriff tulajdonosa, a saját birodalmában jár a Dnyeszteren. Az parlamentben a 33 képviselő közül 29 az elnök pártjának a képviselője.

A korábban a Seriffnél egy szezont játszó román Florin Motroc beszélt egyszer arról, hogyan motiválta a játéksokat Gushan:

„Egy mérkőzés után teljes nyugalomban kinyitotta az öltöző ajtaját, és bedobott egy gránátot a játékosok közé. Majd elsétált. Aliuta, a csapat másik román játékosa ott volt. Mindenki teljesen ledermedt. Két-három perc múlva vissza jött, és azt mondta: Ha kikaptok, a gránát éles lesz! ” Azt is elmesélte, hogy amikor a szerződéséről tárgyaltak, fegyverek voltak az asztalon.

A csapat a moldovai bajnokságban játszik, és az utóbbi 21-ből 19-et megnyert. Gushan sokszínű csapatot épített fel: a 19 különböző nemzetiségű játékossal, edzőjük az ukrán Jurij Vernydub, aki tavaly december óta vezeti a csapatot. És azóta 35 mérkőzésből csupán egyet veszítettek el.

Ez egy olyan csapat, ami szinte mindig nyer a bajnokságban. Célunk, hogy tudatosítsuk a játékosokban, hogy a Bajnokok Ligája győzelem is elérhető.” – nyilatkozta Vernydub nemrégiben.

A Sahtart legyőzték, vezetik jelenleg a D csportot, és ma a Bajnokok Ligája legendája ellen indulnak a Bernabéuban. Egy erősen védekező, ellentámadó futballt játszó csapat, amely a királyiak gyenge pontjaira akar ütni.

580 nap után játszik a Real Madrid újra BL meccset a Bernabéuban. Kedvenceink közül számíthatunk végre Kroos játékára is, még nem teljes mérkőzést, de kapni fog játékidőt. Amennyiben Benzema játszani fog, és gólt szerez, utoléri Rault ami a BL meccsek gólszámát illeti.

Mivel éppen felépülnek sorra a sérültjeink, Ancelotti szinte a teljes keretből meríthet. Nagyon remélem, hogy Courtois zárva tart ma. Hazai pálya előnye, a rutin a mi oldalunkon áll. Hiszen a Bajnokok Ligája a mi játszóterünk!

Keret hirdetése várhatóan 20 óra körül, kezdés 21 órakor, közvetítés a Sport 1-en.

Források:AS, Transfermarkt, kép: esmadrid

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGVÁLOGATOTT
BAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply