Ancelotti: Úgy gondolom, hogy jelenleg miénk a világ legjobb középpályája

Holnap ismét a bajnokságban bizonyíthat a csapat, Carlo Ancelotti pedig így vélekedett a találkozóról a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.


(8. forduló)
Espanyol
Real Madrid
2 - 1
VÉGEREDMÉNY

„A Sheriff elleni vereség ártott a büszkeségünknek. Holnap erre fogunk reagálni, jó teljesítményt akarunk nyújtani és mindent beleadunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

„Nagyobb egyensúlyra van szükségünk és valóban ki fel kell mérnünk, hogy mi történt velünk. Az elmúlt két meccsünkön küzdöttünk a gólokért, ezen változtatni kell a soron lévő találkozón. A futballban így mennek a dolgok, ez nem újdonság. Amikor minden tökéletesen ment – mondtam, hogy lesznek nehezebb időszakok. Nem hiszem, hogy mély gödörben lennénk. Egy kicsit keményebb, mint korábban, de túl kell ezen lépnünk még nagyobb egyensúllyal és erőfeszítéssel.”

Kroos

„Örülünk, hogy visszatért. Fel kellett épülnie teljesen. Kezdeni fog a holnapi meccsen. Ő adja a minőségét és tapasztalatát. Mindenki tudja, hogy mit ad a csapatnak.”

Hazard

„Hiányzik belőle a következetesség. Szerintem néhány dolgot ugyanúgy csinál, mint eddig. Jól bírja az egy az egy elleni párharcokat, mindig ott hagyja az emberét. Több kapuralövése is volt a Sheriff ellen. Több játéklehetőségre van szüksége, hogy megmutathassa milyen minőséget is képvisel.”

Camavinga

„Nagyon jól beilleszkedett, mindezt a személyiségének és a minőségének köszönheti. Fejlődnie kell, mert még a helyezkedést illetően vannak problémák, de még mindig nagyon fiatal. Nagyon nagy energiát ad a csapatnak, és ez jó.”

A játékrendszer

„Ha nincs nálunk a labda, akkor a 4-4-2-es formáció a leghatékonyabb számunkra. Más történet ha nálunk van a labda, nehezebb megérteni a játékot, mert ilyenkor sosem játszunk négy védővel. Ketten vagy hárman vannak ilyenkor hátul. Vagy a két középhátvéd marad, vagy az egyik szélsőhátvéd húzódik hátrébb. Labda nélkül pedig két négyes vonalban védekezünk, de van mikor egy sorban öten is vannak. Így tudunk nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre elől.”

Középpálya

„Tegnap csináltunk egy képet, Kroos volt a jobboldalamon – Casemiro pedig a balon. Mondtam nekik, hogy ez egy jó középpálya. Úgy gondolom, hogy jelenleg miénk a világ legjobb középpályája.”

Rotáció

„Azok a játékosok, akik eddig kevesebbet játszottak most több lehetőségük lesz, mert frissebbek. Mindenki azt hiszi, hogy Casemiro fáradt – de nekem nem tűnik annak. Ha pihentetek egy játékost az nem azért van, mert nem érdemli meg a játéklehetőséget. Ez azt jelenti, hogy meg kell őket óvnunk a sérülések ellen. Ez történt Modriccsal is. A Villarreal ellen pihent, a Sheriff ellen játszott.”

Sérülések

„Mendy egész jó állapotban van. Elkezdett edzeni a csapattal, bár még nem végez annyira intenzív munkát. Szeretnénk kihasználni a nemzetközi szünetet, hogy keményebben dolgozzon és mielőbb visszatérjen. Azt hiszem a szünet után már le tud játszani egy teljes meccset. Carvajal és Nacho ugyanebben a helyzetben vannak. Remélem a szünet után ők is visszatérhetnek.”

Atltético vs. Barcelona

„Biztosítanunk kell, hogy ezzel a két csapattal a végsőkig harcolunk, mert két nagyon jó csapatról van szó. Ami a mai mérkőzést illeti, lehet, hogy az Atlético jobb formában van. Én is megfogom nézni a meccset, mint minden más szurkoló, mert két nagyszerű csapatról van szó. Úgy gondolom, hogyha tesszük a dolgunkat akkor a végsőkig harcban lehetünk ellenük.”

Lenne-e a Barcelona vezetőedzője

„Minden tisztelettel egy ilyen nagy klub felé, mint a Barcelona, nem tagadhatom meg a múltam. Korábban is a Real Madrid vezetőedzője voltam, és most is itt vagyok, ezt nem tagadhatom meg.”

Vereség a Sheriff ellen

„A meccs értékelése egyszerű és világos volt. Világosan elmagyaráztam a játékkosoknak is. A csapat megtette amit tennie kellett, néhány kisebb hiba miatt megfizettünk. A kapu előtt pontosabbnak kell lennünk és a passzokban is. Védekez közben pedig jobban kell koncentrálnunk. Fizikailag is nagy hatást gyakorolt rám ez a mérkőzés, nem tudok aludni. Mindig arra gondolok, hogy mi történt. Mindig ez történik ha nem nyersz: nem tudsz aludni.”

Mbappé

„Ha valóban csatlakozik hozzánk, élveznie kell, mert a Real Madrid a világ legnagyobb klubja.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply