Haalandnak választania kell: eredményes karrier vagy gazdagság

A norvég játékosnak hamarosan döntenie kell, hogy sikeres karriert akar befutni egy olyan klubban, ahol számtalan trófeát nyerhet – vagy egy olyan klubban szeretne játszani amely egyben felháborító, egyben gazdagító szerződést kínál neki.


A még mindig csak 21 esztendős Erling Haaland karrierje egyik legnagyobb döntése előtt áll. Nem is olyan sokára Haalandnak döntenie kell, hogy eredményes pályafutást vagy a rendkívüli gazdagságot választja. Európa gigászi klubjai harcban állnak a csatárért, akinek a statisztikáira nincsenek szavak. A Salzburgban 27 tétmérkőzésen 29 gólt szerzett, a Dortmundban 67 találkozón 68-at – míg a norvég válogatottban az elmúlt 12 mérkőzésen 12 gólig jutott. Megdöbbentő számok egy olyan játékostól, aki sokak szerint a következ évtized legeredményesebb játékosa lesz.

Európa nagy klubjai harcban állnak érte

Természetesen a Real Madrid az egyik ilyen klub, efelől semmi kétség nincs. Haaland tudja, hogy a Real Madrid is egy olyan klub, ahol nagyon könnyen hatalmas sikereket érhet el. A probléma az, hogy Florentino Pérez soha nem fog tudni megfelelni azoknak a szerződéseknek, amelyet a PSG vagy a Manchester City kínál a norvég támadónak. Mindkét klub olyan ajánlatokkal fogja bombázni Haalandot a közeljövőben, amiben a játékos édesapja és ügynöke, Mino Raiola is csak győztesen tud kijönni. Haaland ugyan még nem döntött, de júniusban elmondott már dolgot a jövőjéről. Elmondása szerint az elmúlt években csak olyan lépéseket tett karrierje érdekében, amik jók voltak. Ki szeretett volna lépni a komfortzónájából, és ez sikerült is. Új kihívásokat szeretett volna, és meg is kapta.

Az elmúlt napokban egy olyan hír látott napvilágot, melyben Raiola 50 millió eurós fizetést kért a PSG-től, amennyiben szeretnék a játékos szolgáltatait. A probléma pont itt van, hogy a Real Madrid soha nem fog fizetni egyetlen játékosnak sem ekkora összegű fizetést. Haalandnak itt kell döntenie. Vagy a pénzt választja, vagy később elmondhatja magáról, hogy olyan játékosokkal játszhat együtt, mint Mbappé, Benzema, Vinícius, Modric, Kroos vagy David Alaba – de ne feledkezzünk meg Fede Valverdéről, Camavingáról vagy épp Rodrygoról sem.

A Real Madrid fizetési politikája

A Real Madrid még a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem lenne képes megfelelni a PSG által kínált összegekkel, mivel a Blancók fizetéskorláttal rendelkeznek – ellentétben a párizsi csapattal, akiknek látszólag semmiféle korlátozásuk nincs sem fizetés, sem FFP téren. Abból is látszik a dolog, hogy a vezetőség 22 millió eurós fizetést ajánlott Mbappénak Madridba érkezése esetén. Ez kicsivel több, mint amit Párizsban keres jelenleg, de ezt is körültekintően tette a klub. A megtakarítás közé tartozik Bale, Marcelo és Isco fizetésének kiesése, hisz ők hárman nagy valószínűséggel távoznak a jövő nyáron.

A törénet egyszerű: Haalandnak dönteni kell, hogy melyiket választja. Kell-e neki a sikeres és eredményes karrier, vagy inkább dúsgazdag szeretne lenni. Egész Európa várja a döntését.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply