Ancelotti: Nem játszottunk jól, megérdemeltük a vereséget

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában, Carlo Ancelotti pedig így vélekedett a találkozó után.


(8. forduló)
Espanyol
Real Madrid
2 - 1
VÉGEREDMÉNY

„A mai vereség nem volt véletlen. Nem játszottunk jól, megérdemeltük a vereséget. Túl későn érkezett a reakciónk és aggódunk, hisz két egymást követő vereség nem normális ennél a csapatnál. Ezt meg kell változtatnunk, dolgoznunk kell a mai napon elkövetett hibákon is.”

„Tényleg nagyon rosszul játszottunk. Nincs sok mondanivalóm, nem játszottunk jól. Volt egy tervünk, azonban a bekapott gól után nem tudtuk véghez vinni és nem is maradtunk nyugodtak. Zavartság volt a pályán. A csapat nem tudott rendeződni labdával és anélkül sem. Be kell vallanom, ez volt a legrosszabb teljesítményünk. Most jön a válogatott szünet, de ebben a helyzetben jó lenne minél előbb játszani. Ki kell használnunk a szünetet arra, hogy kijavítsuk a problémákat és megtudjuk, hogy miért változott meg a csapat hozzáállása.”

Felállás

„A felállásunk elég világos volt. Nem azért vagyok itt, hogy elmagyarázzam nektek a taktikát, de egyetértek azzal, hogy a csapat rendezetlen volt. Nem volt meg a szükséges egyensúly a labdabirtoklásban, ezt helyre kell hoznunk. Már beszéltem erről a játékosokkal, egyetértetttek velem. Megpróbáltuk csinálni a dolgunkat, de nem elég agresszív módon. Sok párharcot vesztettünk el, nem voltunk elég határozottak a labdával. A játékunk taktikai és technikai oldalával is voltak problémák.”

Alaba, mint hátvéd

„Úgy gondoltam, hogy Alaba segít a támadójátékban. Ő ezt is tette, sokat volt az ellenfél térfelén. Voltak pillanatok amikor nem voltunk egyensúlyban a baloldalon, de ez nem az ő hibája. A középpályásoknak sokkal több területet kell lefedniük, de néha nem voltunk a megfelelő helyeken.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply