Bettoni: „Ronaldoval egyenesen kellett beszélni”

David Bettoni, Zinadine Zidane asszisztense az RMC After Foot című műsorában elmesélte, mit mondott neki Zidane, amikor távozott, és milyen volt a közös munka vele és a Real Madrid játékosaival.

„Mindennek az alapja az élvezetes játék fenntartása volt. Bármikor is beszélt a csapathoz, akár edzésen, akár mérkőzések előtt, sose hagyta ki azt, hogy látszódjon a játékosokon, hogy élvezettel játszanak.”

„Akkor, amikor Zidane közölte velem, hogy visszalép, és távozik a padról, azt mondta, hogy készen állok. Tedd meg, felkészültél, és ezt a játékosok is tudják. – mondta. Ezért döntöttem el, hogy vezetőedzőként szeretném folytatni. Készen állok edzőként csatlakozni egy csapathoz, nyitott vagyok bármelyik bajnokságra, de franciaként a francia bajnokságot ismerem a legjobban, ezért a Ligue 1-ben dolgoznék a legszívesebben. „

„Zidane minden edzésen elmondta a játékosoknak, mik a játék legfontosabb alapelvei, beszélt nekik a labdaszerzés fontosságáról, és az ellenfél csapatának a felépítéséről is. De mindig, minden edzésen és mérkőzések előtt is elmondta: Azt akarom, hogy a játék élvezete minden mozdulatotokon meglátszódjon!

Franciaországban Zidane inkább a játékosokkal bánni tudó technikájáért elismert, mint taktikus edzőként számontartott szakember. Bettoni Zidaneról viszont elismerően, lelkesen mondta el:

„Amit vele átéltem, az a valóság. Zidane atipikus edző, ő nem játsza meg magát, ő ilyen. Nem fogja a taktikát megosztani a médiával, nem beszél velük sokat. Nem megjátsza a diszkrétet, hanem tényleg ilyen, mindig is ilyen volt. Mindig érezni lehetett, hogy ő olyan játékos volt, akit kiváló edzők edzettek, aztán azt mondta magában, hogy edző szeretne lenni. És erre tudatosan készült, képezte magát. Olyan tudása van a futballról, ami megengedi neki, hogy a taktikát a stábjának és a játékosainak tartsa fenn, a döntései az övé, nem kell semmit magyaráznia.”

Cristianoról:

„Vele mindig tűpontosnak kell lenned. Ronaldonak tudnia kellett, hogy adott gyakorlatot miért kell elvégezni, mihez vezet. Van egy sztorim: amikor a Bayernel játszottunk. Azt mondta neki, hogy ne csak Neuerre koncentráljon, hanem stratégiai célpontokat tűzzön ki magának a pályán. Eltűnődtem, miért mondta ezt neki. De a mérkőzés alatt már értettem, hogy mennyire fontos volt, hogy Cristiano is részt vegyen a védekezésben, cselezésben, mert a Bayern játékosai is győzni akartak, csak kivédekezve tudtuk elérni a célunk. „

Benzemaról:

„Franciákként jó kapcsolatban voltunk. Láttam rajta, hogy nagyon emészti, amiért nem hívják a válogatottba, de emiatt még jobban dolgozott. Láttuk, ahogyan ez fizikai átalakuláshoz is vezetett nála, egyre jobb lett. Cristiano távozása után aztán igazi vezetője lett a csapatnak, kivételes egyéniség. Amikor Cristianoval játszottak, sokkal egyszerűbb dolga volt, utána viszont átvette a vezetést, és kivezette a kevésbé nyerő Real Madridot a mélyből. Benzema az öltözőben is szeret beszélgetni a játékosokkal, sokszor négyszemközt. Nagyon fontos kulcsfigura. „

A cikk az AS oldalán jelent meg, kiemelt kép szintén AS.

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Gareth Bale megsérült
ÁTIGAZOLÁSOKÉrdekességekNYILATKOZATOKSzerződések

Leave a Reply