Benzema: Számomra a Madrid a minden, otthon érzem magam itt

Karim Benzema a Téléfootnak adott interút, amiben beszélt a klubról, célokról, a csapat eddigi teljesítményéről és a közelgő, PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről.


Madrid és a Real Madrid:

„Számomra a Madrid a minden. Férfi lettem itt. Nagyon otthon érzem magam Spanyolországban, az életstílus tökéletes, minden jó számomra. Amikor csatlakozol egy olyan klubhoz, mint a Madrid, sosem azon gondolkozol, hogy még 15-20 évig itt leszel, hanem arra, hogy minél előbb trófeákat szeretnél nyerni, mert ez a világ legnagyobb klubja.”

A győzelem fontossága:

„Negyedik, harmadik, második vagy a 30. helyezés… mindegy, ami számít az a győzelem. Néha a trófeák nyeréséről, néha a gólszerzésről szól, ez évről évre változik. Számomra az Aranylabda azoknak a játékosoknak szól, akik a hátukon viszik a csapatukat, gólt szereznek nehéz pillanatokban és trófeákat nyernek.”

A 2022-es Aranylabda megnyerése:

„Az esélyeim a 2022-es Aranylabdára? Miért ne? Célként is kitűzhetnénk, de mindent megteszek azért, hogy jobban játsszak, mint az előző szezonban.”

Cristiano Ronaldo távozása:

„Sokat tanultam Cristianótól, így felkészültem arra, amikor távozott. Amikor viselem a csapatkapitányi karszalagot, az arra késztet, hogy példát mutassak. Hatalmas megtiszteltetés számomra.”

A PSG elleni mérkőzés:

„Egyre jobban közeledik a mérkőzés. Izgulok-e? Ez egy Bajnokok Ligája mérkőzés. Tudjuk, hogy a BL-meccsek mindig nehezek. Szívesen pályára léptem volna egy másik csapat ellen.”

Mbappéval szemben:

„Ez több, mint különleges, mert nagyon jól kijövünk egymással. Sok okból jó lesz. Szeretnék nyerni, és ő is. De igen, különleges lesz. És természetesen egy nagyszerű mérkőzés lesz.”

Támogatás a madridistáktól:

„Hallva ahogyan a szurkolók a nevemet skandálják az Aranylabdával kapcsolatban, vagy a „Boldog Születésnapot” éneklik nekem.. ezek azok a dolgok, amik igazán megmozgatnak. Ez arra ösztönöz, hogy továbbra is pályára lépjek.”


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply