Ancelotti: Az utolsó 30 percben csak egy csapat volt a pályán

A Real Madrid 3-1-es (összesítésben 3-2) győzelmet aratott a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, Carlo Ancelotti pedig így értékelte az ominózus találkozót.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

(Nyolcaddöntők - visszavágó)
Real Madrid
PSG
3 - 1
VÉGEREDMÉNY
 
„Hogyan is magyarázható ez? Nos nagyon oda kellett tenni magunkat, de kitartottunk. Az első félidőben nehéz volt visszaszerezni a labdát, próbáltunk nyomást helyezni rájuk. Karim letámadása megadta nekünk az esélyt a gólszerzésre, majd jött a stadion és a szurkolók varázsa ami lehetővé tette nekünk, hogy lezárjuk a mérkőzést. Az utolsó 30 percben csak egy csapat volt a pályán. Nyilvánvalóan mindannyian örülünk ennek az eredménynek, ebben a pillanatban nem is tudom szavakba foglalni a meccset. Szerintem jól játszottunk ma este. A madridisták nagyon boldogak lesznek ma este, ez a legfontosabb.”

Cserék

„Fontosak voltak, mert olyan pillanatban jöttek amikor megkellett változtatni a meccs dinamikáját. Camavinga és Rodrygo érkezése nagyon sokat segített a csapatnak. Ez nem csak taktikai csere volt, hanem több energiát is adtak nekünk a középpályán. Camavinga tele volt erővel, mikor már a PSG-nek elfogyott.”

Modrić és Benzema

„Napról napra jobbak. Elég szerencsés vagyok, hogy ebben a klubban játszanak. Karim korábban megsérült, a csapat szenvedett, de már újra velünk van. Luka minden meccsen óriási. Fantasztikus munkát végez, bárhol is játszik. Akár a jobb vagy baloldalon. Rendkívül értékes a játéka a csapatnak.”

Trófeaesélyes-e a csapat?

„Mint azt a sorozat elején mondtam, ha jó formában vagyunk bárkivel feltudjuk venni a versenyt. Az első meccs után úgy tűnt, hogy nincs sok esélyünk a továbbjutásra, mert nagyon rosszul játszottunk, a PSG meg jól. A dolgok megváltoztak, mert sokkal jobban játszottunk ezen a meccsen és megmutattuk a karakterünket. Természetesen a szerencse is hozzájárult ehhez. Szerencsénk volt az első gólnál, de úgy gondolom, hogy megérdemeltük azt a kis szerencsét.”

Más csapat képes lenne ilyesmire?

„Ez a stadion varázsa, fantasztikus történelme van ennek a helynek és a klubnak. Különleges este volt, igazán látványos. Sok BL-meccsben volt már részem, de ilyen mint a mai, az egyedülálló. Remélem felejthetetlen este lesz, mert akkor az azt jelenti, hogy jó szériát produkálunk a Bajnokok Ligájában.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply