Ancelotti egyértelmű: a Clasico is döntő!

Holnap este jön a tavaszi szezon leg vártabb összecsapása, az El Clasico, a spanyol bajnokság mindig leg izgalmasabb mérkőzése.

A Real Madrid úgy gondolja, hogy egyértelműen le kell zárni a La Liga-t, noha 15 pontos az előny a Barcelonához képest és a Sevilla előtt 10 ponttal állnak a habfehérek a tabella élén. De ez egy cseppet sem von le a közelgő mérkőzés izgalmából és feszültségéből. Itt van az alkalom véglegesíteni a bajnokságot, legalábbis ez a szándéka a fehér csapatnak.

Az öltözőben Ancelottival az élen úgy gondolják, hogy a győzelem az örök riválissal szemben kilenc meccsel a vége előtt sínre helyezheti a bajnoki címet. A Barcelona lemaradna 18 ponttal, és legalább 10 pontot tartana a csapat a Sevilla előtt. A Real Madrid innentől koncentrálhatna a Bajnokok Ligájára, lenne idő felkészülni a negyeddöntős párharcokra.

A Királyi Gárda már megszokta, hogy az áprilisi mérkőzések teljes stresszel járnak, és az idei tavaszi szezonban jobban ki kellett számolni a szüneteket a játékosoknak is a megszaporodott válogatott kötelezettségek miatt.

A Marca megkérdezte olvasóit , hogy szerintük mennyire fontos a közelgő El Clasico, és az olvasók 74%-a szavazott arra, hogy bizony döntő jelentőségű a mérkőzés, és csupán 26% szavazott arra, hogy ez ugyanolyan bajnoki lesz, mint a többi.

Ha más oldalról nézzük, akkor a meccsnaptárban azt is látjuk, hogy éppen a Sevilla ellen kell idegenben a pályára lépnie a csapatnak a két negyeddöntős mérkőzés között. És az se ugyanaz, ha a második helyen álló, idén remekül teljesítő Sevilla ellen megerősített pontszámmal megyünk, ezért sem szeretné a Real Madrid kiengedni a kezéből a holnap megszerezhető 3 pontot.

Az öltözőben maximális a koncentráció és a feszültség. A játékosok szeretnék a márciusi hónapot hibátlanul befejezni. Miután februárban a csapat kisebb hullámvölgybe került, kikapott Párizsban és kiesett a Király Kupából is, sokan attól tartottak, hogy kifogytak az erejükből, és még akár a bajnokság is veszélybe kerülhet. De ez a hónap a lenyűgöző és eufórikus PSG elleni győzelemmel és a megnyert mérkőzésekkel vissza hozta mind a szurkolók, mind a játékosok lelkébe a hitet.

Kép: Infostart

Fizikálisan top a csapat, Mendy kiesett ugyan a keretből, és Benzema ad okot némi kételkedésre, de ezt leszámítva a csapat maximálisan felkészülve és nagyon jó formában érkezik a meccsre.

Egy fontos tény, ami alátámassza ezt: a Real Madrid az utolsó 19 góljából 17 gólt a második félidőben szerzett. Ez is a remek fizikai és mentális forma bizonyítéka. Amikor már a mérkőzések el szoktak dőlni, a Real Madrid akkor mutatja meg az erejét, és kerekedik felül riválisain.

Kép: Nemzeti Sport

„A fiatalok sokat segítenek nekünk ebből a szempontból, különösen a középpályán. Rengeteg energiát és erőt adnak nekünk” -mondta Carlo Ancelotti, aki meg van győződve arról, hogy a csapat a leg ideálisabb formában van jelenleg.

Az öltöző pedig egységesebb, mint valaha azelőtt. A hangulat remek, és a kapcsolat a játékosok és a családtagjaik között nagyon szorossá vált az elmúlt hetekben. Sose látott, példaértékű az, hogy a PSG elleni mérkőzés után a játékosok és családtagjaik közösen mentek el vacsorázni.

(Fede Valverde kedvesének köszönjük ezt meg, aki egy chat csoportot hozott létre, ahol a játékosok feleségei, barátnői közösen szurkolnak, beszélgetnek, összebarátkoztak. Ezt innen már könnyedén lehetett átvinni egy étterembe, hogy a lányok személyesen is, a privát életben találkozzanak, majd következett egy közös lelátói szurkolás. Innen már a fiúkkal közös vacsora zökkenőmentesen biztosította a jó hangulatot, ez példa nélküli családias összetartozást hozott. Innen is köszönet ezért neked Mina!)

Ma délelőtt egy utolsó edzés következik a rangadó előtt, 15 percre a sajtó számára nyilvános. Ekkor derül ki, hogy Karim Benzema tud-e játszani holnap. Ha nem, akkor kíváncsian várom, Ancelotti kit választ. Vannak, akik szerint Mariano kaphat egy esélyt, én személy szerint Gareth Bale-re tennék voksot, mert van némi Clasico rutinja (noha a walesi nem sérült, tegnap külön edzett, motiváltan készül a válogatott kihívásra). Viszont Rodrygo Goes az, aki hatalmas elszántsággal és maximális fizikai munkával edz a nagy estére. Teljes szívéből a pályára szeretne lépni. A környezetét is meglepve vértezi magát, talán sose láttunk ilyet még tőle. Ezt látva lehet, hogy vele járna a legjobban a csapat.

Összegezve tehát jó hangulatban, szervezetten és fizikailag is felkészülve várja a csapat a holnapi estét. Nem beszélve a szurkolókról, teltház lesz ismét, varázsol a 12.játékos, a habfehér közönség is. Mert a Real Madrid nem ad fel semmit!

A cikk alapja a Marca írásai alapján, kiemelt kép tinksmartsmedia.com.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply