Ancelotti: Nagyon jól teljesítettünk, bátrak voltunk

A Real Madrid 3-1-es győzelmet szerzett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Chelsea ellen, a mérkőzést követően Carlo Ancelotti így nyilatkozott.


BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

Chelsea
Real Madrid
1 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Jól érzem magam. Jól vagyok, gyakorlatilag nem is voltak tüneteim. Egy hétig voltam távol, visszatérésemkor pedig egy nagyon jó formában csapat fogadott. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, bátrak voltunk és megmutattuk személyiségünket. Mi voltunk a jobb csapat, de még hátra van egy találkozó és bármi megtörténhet.”

„Jelenleg a félidőnél vagyunk, a visszavágón is ilyen teljesítményt szeretnénk produkálni. A jó meccsterv előnyhöz juttatott minket, ez minden. Egyértelműen előnyben vagyunk, azonban még a párharc teljesen nyitott. A Chelsea javára válhat, hogy már nem számítanak az idegenben lőtt gólok.”

Kulcs az idegenbeli győzelemhez

„A legfontosabb elem a bátorságunk volt. A kulcs az volt, hogy nagyon jól hoztuk ki a labdát hátulról és próbáltunk a vonalak között játszani. Ezután Vinícius és Benzemára számíthattunk a támadásban, akik kiválóan megértik egymást. Ha így játszunk, bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt.”

Benzema

„Olyan, mint a jó bor. Napról napra jobbá válik és úgy néz ki, hogy egyre fontosabb a csapat számára, egyre inkább vezérré válik. Erős a személyisége és tisztában van azzal, hogy milyen fontos játékos. Ahogyan vigyáz magára, az másoknak is példa lehet. Ő egy komplett játékos. Rengeteg gólt szerez és nagyon fontos a csapat számára, mert elfutásaival segíti a csapatot, amikor nálunk van a labda. Nagyon veszélyes a tizenhatoson belül. Nagyon elégedettek vagyunk vele, és szeretncsések is vagyunk, hogy a mi játékosunk.”

Taktikai megközelítés

„Ugyanabban a játékrendszerben játszottunk, de most Valverde kezdett a jobb oldalon, hogy visszaszorítsuk a Chelsea baloldalát. Nagyon jól teljesített. Minden Azpilicueta helyezkedésétől múlott. Ha hátrébb volt, Valverde előrébb helyezkedett. Sokat beszélek a játékosokkal a futballról, megértem amit gondolnak és amit szeretnének. Ezután én vagyok az, aki meghozza a döntéseket. Néha igazam van, néha tévedek.”

Chelsea

„Nagyszerű csapat, nagyszerű játékosokkal. Nagyszerű emlékeim vannak az itt töltött idő alatt, és úgy gondolom, hogy a visszavágó is lesz. Koncentrálnunk kell, ez az egyetlen módja. Mindig különleges helyet fognak elfoglalni a szívemben, Európa egyik legjobb csapata, ezt az elmúlt években is bizonyították.”

Militao, Benzema és Valverde lecserélése

„Valverde és Karim fáradt volt, ezért lecseréltem őket. Militao az első félidőben fájdalmat érzett a csípőjében, majd térdficammal is bajlódott. Semmi komoly, de nem tudta befejezni a mérkőzést.”

Courtois kifütyülése

„A Chelsea-szurkolóknak is megvan a véleménye. Ott voltam. Néha az ilyen fogadtatás azt jelenti, hogy a játékosok kivívták a szurkolók tiszteletét a teljesítményük miatt. Az a fontos, hogy ez nem befolyásolta a teljesítményét, ezt mindannyian láttuk.”

Az edzői munka

„A kétségek hozzátartoznak az edzői munkához. Sokszor megkérdőjeleznek. A menedzser felelős a vereségekért, a játékosok pedig a győzelemért. Így működik a futball.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
BAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply