Fede Valverde mindenki mást jobbá tesz

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Samford Bridge-on, meghálálta Carlo Ancelotti bizalmát.


Fede Valverde meglehetősen bizonytalanul került a tegnap a kezdőcsapatba, de többet tett hozzá a mérkőzéshez, mint sokan mások. Több, mint élt a lehetőséggel és kulcsfontosságú szerepe volt a 3-1-es győzelemben.

Karim Benzema mesterhármasával ellopta a címlapokat, miközben a Kroos-Casemiro-Modric középpálya szintén széles körben dicsérték – ennek ellenére a csapat ezen kiváló teljesítménye nem jöhetett volna létre, ha Federico Valverde nincs a pályán. Ancelotti megkockáztatta Valverde energiáját, hogy tökéletesen tudja kezelni Thomas Tuchel csapatát, amely az előző szezonban ugyanilyen arányban múlta felül a Blancókat. A képlet bejött, Ancelotti jó döntést hozott.

Valverde védekezésben pajzsnak, támadásban pedig motornak bizonyult. Egyszóval mindenkit jobbá tett maga körül.

Ancelotti

Az uruguayi játékos hatalmas szívességet tett edzőjének kiváló teljesítményével, hiszen ez volt az olasz mester legmerészebb húzása. Ha a dolgok rosszul alakultak volna a Samford Bridge-on, akkor Ancelottira ujjal mutogatnának, azonban Valverde teljesítménye miatt hősként távozott Londonból.

Carvajal

Carvajalnak megvolt az a luxus, hogy egy hűséges asszisztens legyen mellette minden Chelsea támadásnál. Valverde pedig mindig kisegítette, amikor Tuchel csapata támadásokat indított.

Casemiro

A brazil megszokta, hogy egyedül robotol a középpályán, de ez a mérkőzés másfajta kihívás volt, mivel segítségre volt a Chelsea támadóközéppályásainak megfékezésében. Valverde ott volt, hogy elsöpörjön minden veszélyt és megakadályozta azt, hogy a kékek akár helyzetbe is kerüljenek.

Benzema

A Real Madrid a szünet előtt valósággal szétszedte a Chelsea-t. Ellentétben a PSG elleni mérkőzésen, ezúttal valóban megtalálták annak a módját, hogy veszélyes kontratámadásokat hajtsanak végre, és ebben Valverde kulcsfontosságú szerepet vállalt. Anélkül, hogy vérbeli támadó lenne, úgy viselkedett, mint egy másik csatár. Csodálatosan dolgozott össze Benzemával, emellett Vinícius sebességét is feltudta venni.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGÉrdekességekKiemeltNemzetek LigájaNYILATKOZATOKVÁLOGATOTT

Leave a Reply