Ancelotti: A Real Madridnak sosem mondanék nemet

A Real Madrid holnap a Chelsea-t fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a mérkőzés előtt pedig Carlo Ancelotti nyilatkozott.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

(Negyeddöntők)
Real Madrid
Chelsea
2 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Mindenki tisztában van vele, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A szurkolók is jól tudják ezt és mi is. Ez a Bajnokok Ligája negyeddöntője, itt már nem számít, hogy mi történt az első mérkőzésen. Tisztában vagyunk vele, hogy az elődöntőbe jutásért még 90 percet küzdenünk és szenvednünk kell. A csapat nagy része már átélte ezt, így tudják, hogy mit kell csinálniuk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bele kényelmesedjünk az eredménybe. A játékosokat nagyon motiválja az, hogy az elődöntőbe jutás a tét. Nagyon erős ellenféllel állunk szemben, tisztelnünk kell őket.”

A felkészülés

„Meglátjuk, hogy mi lesz a kezdőcsapat. Ugyanolyan teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint az első mérkőzésen – bár tudjuk, hogy az ellenfél mindent bele fog adni és a legjobbját fogja mutatni, mindent meg fognak tenni a továbbjutásért. Azt hisszük, hogy változtatni fognak, mert múlt héten nem működött amit kitaláltak. Erre fel kell készülnünk. A Chelsea egy rendkívül erős csapat, igazán minőségi játékosok alkotják. Biztos vagyok benne, hogy jobban fognak játszani, mint az első meccsen és erre fel kell készülnünk.”

A csapat versenyképessége

„Senki sem mondhatja azt, hogy megnyeri a Bajnokok Ligáját, mert ez egy nagyon nehéz sorozat. Nagyon nehéz bejutni a döntőbe és meg is nyerni azt. Versenyezni természetesen lehet, de nem mindenki tud. Már elég régóta dolgozom ebben, hogy tudjam milyen és mennyi minőség kell a győzelemhez. A tapasztalat és a játékosok karaktere rendkívül fontos szerepet játszik. Tudjuk, hogy harcolnunk kell és harcolni is fogunk.”

Tuchel szavai a mérkőzés előtt

„Mindenkinek meglehet a saját véleménye, de én úgy gondolom, hogy győzni jönnek a Bernabéuba. Tisztában vannak vele, hogy nehéz lesz, de mindent bele fognak adni. Erről szól a futball és a nagy, erős csapatok sosem adják fel.”

Benzema

„Régen a csatárok voltak azok, akik a tizenhatoson belül befejezték a támadásokat. Benzema alkalmazkodott a modern futballhoz. Immáron nem csak a befejezés, hanem a támadás felépítése és a védekezői munka is fontos. Ő egy tökéletes modern csatár. Két támadónk szárnyal ebben az idényben: Vini Jr és Benzema. Igaz az a mondás, mi szerint Benzemától függünk, örömmel támaszkodunk rá.”

Casemiro szerepe

„Nagyon sok tapasztalatot szerzett és sokkal karakteresebb játékossá vált az elmúlt időben. Még mindig nagyon fontos játékosa ennek a klubnak. Ugyanígy fog játszani, mert nem sok olyan játékos van akinek ilyen tapasztalata van és ilyen szinten tudna játszani ezen a poszton.”

A jövője

„Nagyon hosszútávú szerződésem van, nem is gondolok másra. Ha a klub boldog, én is az vagyok. Ha a klub úgy gondolja az idény végén, hogy nem elégedett velem, akkor hálás leszek az itt töltött időmért. Bízom benne, hogy a munkánk meghozza a gyümölcsét és jól zárjuk a szezont.”

Az Everton elhagyása

„Az Evertonnál jól mentek a dolgok, aztán érkezett egy hívás a Real Madridtól. Megértem, hogy az emberek csalódottak voltak az Evertonnál, de mindenki tudja, hogy nagyon nehéz nemet mondani a Real Madridnak. A Real Madridon kívül bármely csapatnak nemet mondtam volna. Ez az egyetlen klub, amelynek sosem mondanék nemet.”

Az olasz válogatott edzője?

„2018-ban volt erre lehetőségem, azonban gondolkodtam és rájöttem, hogy számomra jobb a mindennapi munka, mint egy-egy mérkőzésre felkészíteni a csapatot. Volt egy edzőm, aki azt mondta, hogy az edzői munka a legszebb része az, amikor nincsenek meccsek, de szerintem az igazság az, hogy a meccsek hozzák meg igazán az örömöt és az izgalmakat. Mint például most, egy Bajnokok Ligája negyeddöntő. Ugyanakkor a folyamatos és sokk mérkőzés nehézséget és aggodalmat is hoz, azonban ezekből sokat tudsz tanulni. Évente háromszor csapatot irányítani… ez nem én vagyok. Akkor fogok váltani, amikor megváltozik erről a véleményem. Fantasztikus élményeim vannak az 1994-es vb-ről a válogatottal, de aztán belekóstoltam a napi munkába és ebben sokkal jobban érzem magam.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
BAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaÉlő közvetítésKiemeltNYILATKOZATOK

Leave a Reply