Tuchel: „Nincs a legjobb esélyünk az első meccs, a verseny, a rivális és a stadion eredményét tekintve.”

Thomas Tuchel tegnap tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy noha nagyon nehéz dolguk lesz a Santiago Bernabeu Stadionban, mernek nagyot álmodni.

„Nincs a legjobb esélyünk, tekintettel az első meccs eredményére, a versenyre, az ellenfélre és a stadionjára. De soha nem az eredményeink alapján tudunk tervezni, nem valószínű, hogy megfordítjuk, de megéri megpróbálni, és ha megpróbáljuk, az azért lesz, mert a maximumon játszunk. Ez van, ez egy nagyszerű este lesz.”

„Nem is lehetne más, ez az egyik legnagyobb kihívás: a Bernabéuban látogatóként játszani, és még inkább ha az első meccs eredményét is számításba vesszük. Érdemes megpróbálni, és ez is egy forgatókönyv, ha a legjobb szintedet nyújthatod. Ez egy nagyszerű lehetőség a tanulásra, és talán egy olyan tapasztalat, amellyel feszegetheted a határaidat.”

„Fantasztikus forgatókönyvre van szükségünk. A feladat és a kihívás hihetetlenül nehéz, a rivális és a meccs helye miatt. De álmodhatunk arról, hogy továbbjutunk. Néha fontos, hogy képzelj el dolgokat és álmodj róluk. Ez nem változtat a hozzáállásunkon, támogatjuk a csapatunkat, és mindent megteszünk, amennyire csak lehet. Ez a sport és egy játék, és ennek a játéknak az a szépsége, hogy bármi lehetséges.”

Ahogy kiolvassuk a sorok között, Tuchel eleve adta a lapot arra is, hogy bizony kiesnek, de persze mer merészet képzelni, hogy valami fantasztikus csoda folytán mégis meg tudják fordítani az eredményt, és sikerül a Cheelsea-nek elődöntőbe jutni.

Nos, ismét le kell írni: 90 perc iszonyatosan hosszú idő a Bernabéuban. A Real Madridnak is. Elmondta Casemiro is, hogy most nagy szüksége van a csapatnak a szurkolókra, azaz a 12.játékosra.

Nincs könnyű meccs, nincs megfordíthatatlan eredmény, az a biztos, ami már elmúlt! Azt kívánom minden madridistának, hogy holnap boldog reggelre ébredjünk! A cél az elődöntőbe jutás, onnan meg majd még nehezebb meccsek következnek a sorozatban.

20,15-kor kezdődik ma este az M4 Sport csatornán a műsor, természetesen felvezető műsorral. Kizárólag fanatikusoknak és – a „szakértők” magvas mondataira gondolva- azoknak, akik bírják a fájdalmat. A meccs kezdő sípszava 21 órakor, addigra chipset, sört, mezt, zászlót, sálat, kabalákat a kezed ügyébe tegyed!

Hala Madrid y Nada Mas!

A nyilatkozat eredetiben a Marca oldalán jelent meg, kép: Chelsea News.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply