Ancelotti: A stadion varázsa segít a játékosoknak, hogy soha ne adják fel

A Real Madrid 5-4-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután Carlo Ancelotti csapata legyőzte a Chelsea-t. A mérkőzést így értékelte az olasz mester.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

(Negyeddöntők)
Real Madrid
Chelsea
2 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Továbbjutottunk, mert olyan energiát mutattunk be, különösen a mérkőzés vége felé, amivel versenyben tudtunkm aradni. Minden játékos oda tette magát, mindenki fontos volt, kemény este volt. Nem érdemeltük meg a 0-2-es hátrányt. Küzdöttünk a rögzített helyzetekben, mert hiányzott a legjobb játékosunk, Militao – ráadásul az első góljuk egy megpattanás után született. Nem látszott rajtunk a gólszerzés, 0-2 után a csapat nagyon szenvedett mentálisan. A többi dolgot nem tudom megmagyarázni. Ennek a stadionnak a varázsa segít a játékosoknak, hogy soha ne adják fel.”

„Egyetlen percrig sem gondoltam azt, hogy vége lenne a párharcnak. Különösen azért, mert a Bernabéuban játszottunk. Nehéz megmagyarázni ezt, de ez a varázs hatással van rád. Ez segített az egész csapatnak, olyan energiát adott, amivel bejutottunk az elődöntőbe. Carvajal pedig tökéletesen játszott a védelem közepén. Nagyon örülök, hogy ott vagyunk az elődöntőben. Vissza kellett nagyon állnunk, de boldog vagyok.”

A MÉRKŐZÉS EMBERE

10

Luka Modrić

Cserék

„Hideg fejjel kellett gondolkoznom, alaposan fel kellett mérnem a cseréket. Azért cseréltem, mert megpróbáltam egy kis energiát adni a csapatnak. Aztán le kellett hozni Nachót és Vinit, mert már nem bírták tovább. Benzemával nincs semmi baj. A Chelsea elképesztő erővel támadott le, de ez előnyt jelentett nekünk a hosszabbításban, mert frissebbek voltunk.”

Két spanyol csapat az elődöntőben

„Nehéz lenne azt mondani, hogy nem nyerhetjük meg a Bajnokok Ligáját. Megmutattuk, hogy a végsőkig tudunk küzdeni. Gratulálok a Villarrealnak és Unai-nak, mert sokan nem hitték el, hogy két spanyol csapat lesz ott az elődöntőben. Ketten már vagyunk, de még egy harmadik is lehet. Ki tudja.”

Rodrygo dicsérete

„Rodrygo máshogyan csinálja a dolgokat, mikor beáll. Sokszor csinálta már ezt. A PSG ellen és ma is megtette. Fiatal srác, időre van szüksége, hogy beérjen de nagyon elégedett vagyok vele.”

Camavinga

„Minőséget és energiát ad a csapatnak. Játszhat kezdőként is, de amikor beáll nagyon sokat erőt ad a csapatnak. Amikor csökken a mérkőzések intenzitása Valverde és Camavinga képes változtatni a meccsen, mert frissek.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply