„A Madrid nemet fog mondani, a ku..va anyjukat!” – avagy hogyan adta el Piquét és Rubiales a Spanyol Szuperkupát az araboknak:

Tegnap este robbantotta a netet az El Confidencial cikke. Ebben sok részletet közölnek azokból a hanganyagokból, amik Gerard Piquet és Luis Rubiales közötti beszélgetéseket tartalmazza.

Mint a cikk írja, Piquet a Cosmos cég egyik tulajdonosaként vezette azokat a tárgyalásokat, amik ahhoz a botrányos végkifejlethez vezettek, hogy a Spanyol Szuperkupa egy 4 csapatos torna keretében Szaúd-Arábiába került.

2018-ig nyúlnak vissza a szálak, akkor kezdtek ezen dolgozni, addig a Szuperkupa egy oda-vissza forduló keretében került annak a csapatnak a vitrinébe, aki megnyerte, és ez a La Liga és a Király Kupa győztese között dőlt el. Ebből alakították ki a négycsapatos tornát, a Király Kupa első és második helyezetje és a La Liga első és második helyezetje között zajlik le. És az egész minitornát Szaúd-Arábiába helyezték át, ennek a bejelentése 2019 őszén történt.

Várjuk a magyarázatot

Nem kis felháborodást váltott ki a szurkolókból. Érthetően. Hiszen ezzel effektív elvesztették annak a lehetőségét, hogy a helyszínen szurkolhassanak a csapatuknak. (Természetesen a fő kolomposnak elsősorban nem Louis Rubiales, hanem Florentino Pérez lett kikiálltva, mondván, hogy a Real Madrid elnöke biztosan benne van, kell a pénz a stadion felújítására, messziről mindenki őt gyanúsította, okolta.-a szerkesztő)

Nos, a dokumentumok alapján most bebizonyosodott, hogy az ötlet Rubiales fejéből pattant ki (valószínűleg a szaúdiak részéről érkezett érdeklődésre). De kellett egy közvetítő cég az arabok és a spanyol La Liga között, erre kellett Piquet cége.

Amikor Rubiales megkereste Piquet-t, annak első reakciója az volt, hogy ezt a Real Madrid nem írja alá. Ezért azzal álltak a fehérek elnöke elé, miszerint a Szuperkupa formátuma változik, fekvezették neki a négycsapatos torna lehetőségét, és a mézesmadzag az volt, hogy ezt a Santiago Bernabeu stadionban rendeznék, vagyis 3 mérkőzést ott, a döntőt a nagyobb befogadó kapacitású Camp Nou stadionban. Ezzel Pérez torkán letolták a minitorna ötletét, majd Rubiales az üzletet megkötötte-az arabokkal.

Valóban nem, ugyanis Florentino Pérez ha külföldre vitte volna valamelyik mérkőzést, akkor se Szaúdba, ahol két lábbal tiporják az emberi jogokat, halálbüntetés van a mai napig, a nők jogfosztottságáról nem is beszélve.

De miért is kellett mindez? Mert a szaúdiak elvártak egy dolgot. Méghozzá azt, hogy a Barcelona és a Real Madrid MINDEN ÉVBEN SZEREPELJEN A TORNÁN. Emiatt kellett Pérez aláírása.

Részlet a hanganyagból:

Lássuk csak, Geri, nézd – mondta Rubiales. Ezt látni fogom Madriddal is. Azt hiszem, Madrid nemet fog mondani nekem. A Madrid nemet fog mondani, a ku..va anyjukat, biztos nemet fognak mondani, de hogy igazoljon minket a jövőre nézve, majd azt mondjuk, hogy ez a stadion a legnagyobb kapacitású [Camp Nou], amely a liga bajnok stadionja [FC Barcelona], amely a kupabajnok vagy a kupadöntős stadionja[ FC Barcelona]… Azt hiszem, megvan a legitimitásunk ” – mondta Rubiales Pique-nek.

Részlet a hanganyagból:

Lássuk csak, Rubi – válaszolta a Barça védője. „Ha pénz kérdése, ha ők [a Real Madrid] 8-at akarnának, akkor a pokolba, te 8-at fizetsz Madridnak és 8-at a Barcának… a többiek 2-t és 1-et kapnak… ez 19, és te megtarthatsz 6 milliót az üzleten, ember. És megszorítjuk Szaúd-Arábiát és talán megkapjuk…mondjuk,ha nem, madrid nem megy…és viszünk egyik vagy másik csapatot, egy vagy két milliót bukunk maximum …”.

Az ügylet lebonyolítása közben Piquet egy ponton elbizonytalanodott, erről is beszélnek:

Rubi, tökéletesen megértem az álláspontodat, de gondolj bele egy pillanatra. Ha most… már mindenki tudja… az egy pletyka volt, hogy Szaúd-Arábiába megyünk. Ha most kihátrálsz és más helyre mennél egyszerűen azért, mert ezek az emberek tudomást szereztek erről, fel fogják használni ellened. „ – azaz maguk is megrettentek, de már nem volt visszaút, féltek kihátrálni.

Piqué szavai hatástalanok voltak. 2019. szeptember 11-én a szövetség aláírta a szerződést, hogy a következő hat évre Szaúd-Arábiában rendezik meg a Szuperkupát. A testület évi 40 millió euró adómentességet garantált , ami Rubiales változó fizetését váltotta ki. A maga részéről Piqué cége a Selának, a szaúdi állami vállalatnak további négy milliót számítana fel a megállapodás hat évére, összesen 24 milliót „sikerjutalékként”.

Egy újabb részlet a hanganyagból:

Geri, gratulálok. És nem a tegnapi nagyszerű meccsre vagy a gólodra gondolok. Úgy értem, hogy már elmúlt 12 óra, és ezért a megállapodás Szaúd-Arábiával már szilárd . Egy ölelés, köszönök mindent, és itt vagyok. Itt vagyok, bármiért, amire szükséged van. Nos, kivéve néhány apróságot, amelyekre szinte nincs is szükséged [nevet]. Gyerünk, egy hatalmas ölelés. Vigyázz magadra, barátom” – biztosította Rubiales euforikusan.

Hetekkel később a szövetség vezetője sajtótájékoztatót hívott össze a verseny új helyszínének bejelentésére, és elismerte, hogy Piqué cége beavatkozott a tárgyalásokba. Az etikai megfontolások vagy az esetleges összeférhetetlenség miatt azonban tagadta, hogy bármit is fizetett volna a labdarúgónak, hogy az első osztályú játékvezetőkért, a játékosok szankcióiért, a versenynaptárért és a videó választottbírósági rendszerért (VAR) végső soron felelős testülete kereskedelmi kapcsolatban állt egy játékossal, aki más sportolókkal és csapatokkal versenyez a saját szabályozási ernyője alatt. „A szövetség nem fizetett semmilyen jutalékot sem Piquének, sem senkinek” – hangoztatta Rubiales a médiának.

A tárgyalási folyamat és a Szaúd-Arábiával kötött egyezmény egyéb részletei megkérdőjelezik ezt az állítást, és további kételyeket vetnek fel. A Rijáddal kötött megállapodáshoz kapcsolódó dokumentumok és hanganyagok szerint Ferran Vilaseca , Piqué jobbkeze a Kosmosnál és az FC Andorra jelenlegi elnöke, a Barça első RFEF -kategóriájában játszó , Rubiales teljes ellenőrzése alatt álló klub tulajdonában lévő FC Andorra klub.

Még megmagyarázhatatlanabb a cikkek több pontja. A szövetség két záradékot vezetett be, hogy Szaúd-Arábiát arra kényszerítse, hogy fizesse ki a Kosmosnak a négymilliós „sikerjutalékot” évente. Ha Rijád nem fizetné ki ezt a pénzt Piqué cégének, a Szuperkupa leállítása megszűnne az országban. Bár Rubiales és a labdarúgó között állítólag nem volt kapcsolat, a dokumentum kimondta, hogy „amennyiben Sela nem fizeti ki a sikerdíjként meghatározott teljes összeget a harmadik félnek, az RFEF-nek jogában áll felmondani ezt a megállapodást bírságot és a már beszedett összegek fenntartását”.

A „harmadik fél”, amelyre a szöveg utal, Piqué cége, de Rubiales és a játékos úgy döntött, hogy nem említik kifejezetten a dokumentumban, arra az esetre, ha az végül nyilvánosság elé kerülne. Az egyetlen hely, ahol meg van határozva, hogy ez a közvetítő ügynök a Kosmos Holding , a szerződés egy oldalas melléklete , amelyen Piqué cégének képviselőjének, Szaúd-Arábia hatóságainak és magának Rubialesnek az aláírása van. Múlt csütörtökig a Kosmos tagadta az El Confidencialnak ennek a dokumentumnak a létezését.

A szövetség elnöke a szerződés aláírása után is igyekezett Piqué eredménykimutatását előnyben részesíteni. 2019 decemberében, amikor már csak néhány nap volt hátra a torna lebonyolításáig, és Rubialesnek a tervek szerint részt kellett vennie egy arábiai eseményen annak bemutatására, a Barça középhátvédje panaszkodott, hogy a szaúdiak még nem fizettek neki. „Rubi, most, hogy elkezdtük, innen ez gyorsan történik. Azt mondták, holnap fizetnek.”

Az a baj, hogy azt mondták, fizetnek neked. És a pokolba is…” – magyarázta a futballista. „ Szerintem nincs értelme, hogy nem fizetnek nekünk. Tehát az üzenet, amit el kell küldeni:Az elnök [Rubiales] el fog menni, ha mindannyiunkat kifizetnek. De ha kihagynak minket a bandából, az az igazság, hogy nem biztos, hogy fizetnek nekünk. Tehát egyszerűen szeretném, ha támogass minket ebben előttük. És hogy mindannyiunkat ki kell fizetniük . Ha nem, akkor nem megy.”

Rubiales hallgatott Piquét-re, és odament, hogy a szaúdiak fizessenek a Cosmosznak. A pénz néhány nappal később megérkezett a számlájára, és a szövetség elnöke végül Arábiába utazott, hogy Abdulaziz Alfaisal herceggel együtt részt vegyen a torna bemutató ceremóniáján . „Örülünk, hogy a Spanyol Szuperkupát a Királyságban vívjuk” – mondta Rubiales. Az első meccset Jedah városában játszották, a Real Madrid, az FC Barcelona, ​​az Atlético de Madrid a Valencia csapata ellen mérkőzött, a tornát a fehérek nyerték.

Ennyi az El Confidencial cikke, Piquet mára ígérte, hogy reagálni fog. Magyarázhat, sokat. Mindenki előtt, a spanyol futballvilág előtt, jelenlegi elnöke előtt, de legfőképpen a Barcelona szurkolóinak. Hiszen az egész üzlet legnagyobb vesztesei éppen a saját rajongói.

Nagyon várjuk a többi klub, elsősorban a Real Madrid vezetésének a reakcióját, hogy foglalnak-e az ügyben hivatalosan álláspontot, és persze azt is, hogy ennek lesznek – e következményei?

A cikk az El Confidencial oldalán megjelent írás alapján íródott, kiemelt kép EC Design (szintén az említett cikknél megjelent kép).

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCOPA DEL REYEurópa Liga
BAJNOKSÁG

Leave a Reply