Ancelotti: Nem olyan egyszerű ezt megmagyarázni

A Real Madrid elképesztő, 3-1-es győzelmet aratott a Manchester Cityvel szemben a Bajnokok Ligája elődöntő-visszavágóján, a mérkőzést követően pedig így nyilatkozott Carlo Ancelotti.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

(Elődőntő)
Manchester City
Real Madrid
4 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Nem olyan egyszerű ezt megmagyarázni. Amikor mindenki azt hitte, hogy a meccs véget ért, jött egy apró részlet és Rodrygo gólja. Minden energiánkat mozgosítottunk. Egy kis szerencsére azonban szükséged van, hogy az ilyen típusú párharcokat meg tudd nyerni.”

„Az ellenfelünk erős volt. Összetett csatát láttunk, nem adtuk fel. Miután a Manchester City gólt szerzett, minden nehezebbre vált számunkra, de elkötelezettek voltunk. Szerencsénk is volt, de energiánk is és a cserék is segítettek. A játékosok mindent beleadtak, nagyon kiélezett meccs volt. Jól presszingeltünk az ellenfél oldalán, a City pedig úgy játszott, ahogy mindig is teszi, de végül jól sikerült számunkra.”

A győzelem kulcspontjai

„Valami nagyon furcsa dolog történt tegnap este. Csodálatos éjszakán vagyunk túl. Nagyon erős csapat ellen játszottunk. Olyan csapatok ellen, akiket a szezon elején a végső győzteseknek neveztek. A PSG, A Chelsea és a Manchester City. Most egy újabb erős ellenfél vár ránk. Sok elismerés illeti a játékosokat, a szurkolókat akik tovább vittek minket. Nem csak a stadionban, hanem az azt megelőző napokban is. Ez a jelentősége ennek a meznek és a klub történelmének. Büszkék vagyunk arra, hogy a Real Madrid kötelékéhez tartozunk.”

A döntőben a Liverpool

„Örülök, hogy egy újabb döntőben lehetek érintett. Mindezt egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a Liverpool. Játékosként játszottam ellenük, edzként pedig 2005-ben és 2007-ben találkoztam velük. De Liverpoolban is voltam két évet. Számomra ez egy derbi lesz, mert továbbra is Everton szurkoló vagyok.”

„Ezek a srácok egy pillanatig se hajtották le a fejüket, ez valami egészen elképesztő. Kiváló munkát végeztek, nem tudom elégszer megköszönni nekik azt, amit a pályán tettek és tesznek folyamatosan. Rodrygo beállt, majd két gólt szerzett. Vallejo öt percet játszott, de minden labda az övé volt a levegőben. Ceballos és Asensio is remekül teljesített. Ezt egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Senki nem gondolta volna, hogy idén ott leszünk a döntőben, de ITT VAGYUNK.”

A jövő

„70 percen át Casemiro, Modric és Kroos is nagyszerű munkát végeztek. Magasan presszingeltek, ez pedig kimerítő és pontosan ezért cseréltem le őket. Több energia kellett a pályára. A Real Madrid jövője jó kezekben van. Olyan játékosok állnak mögöttük, akikben hatalmas potenciál van.”

„A hosszabbításban pszichológiailag kulcsonfosságúak voltak a játékosok. A City játéka visszaesett, mi pedig Rodrygo második találata után egyre jobban felpörögtünk. Ezt kellett irányítanunk, valamint jól is kellett védekeznünk, hiszen a pszichológiai tényező nálunk volt.”

„Nagyon jól ismerem Kloppot. Sokszor találkoztunk már, nagyon tisztelem őt és edzői stábját, illetve a csapatait is. Fantasztikus döntő lesz két különböző csapat között, nagyon szoros küzdelem lesz.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
NYILATKOZATOK

Leave a Reply