Ancelotti: Nem hiszem, hogy létezik nagyobb klub a világon a Real Madridnál

A Real Madrid holnap (vasárnap) az Atlético Madrid otthonába látogat a spanyol bajnokság 35. fordulójában, a mérkőzés előtt pedig Carlo Ancelotti így nyilatkozott.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

(35. forduló)
Atlético Madrid
Real Madrid
1 - 0
VÉGEREDMÉNY

„Jó formában van a csapat. Kétségeink ugyan vannak azokkal, akik nem épültek még fel teljesen. Két szabadnapunk volt, igyekeztünk kihozni a legjobbat a csapatból. Lunin játszik holnap, mert pihenőt akarok adni Courtoisnak. Alaba, Hazard, Bale és Isco nem játszhat holnap, de azután visszatérnek.”

„Hasznosak számunkra ezek a mérkőzések, mert esélyt adnak arra, hogy tartsuk a tempót. Lehet, hogy már nem vagyunk versenyben, de fontos, hogy tartsuk a tempót és tiszteljük a bajnokságot. Szeretnénk tisztelni a mezünket is, ami azt jelenti, hogy kötelesek vagyunk mindig mindent beleadni.”

Az Atlético nem áll díszsorfalat

„Az olaszok nem szoktak díszsorfalat állni. Mindenki tegye azt, amit a legjobban érez. Ezt tiszteletben kell tartanunk. Maximálisan tiszteljük az Atléticot, a játékosaikat és az edzőjüket is. Ők a szomszédaink, a barátaink. Ha megteszik.. rendben. Ha nem, az is rendben van. Tiszteletben tartjuk, bárhogyan is döntenek.”

Ki Carlo Ancelotti?

„Nyugodt srác vagyok. Szeretem amit csinálok, és élvezem az életem. Nem vagyok a futball megszállottja. Szerencsés vagyok, hogy abban dolgozhatok, amit szeretek.”

Bale

„Minden játékos rajong Bale-ért és fordítva. Amikor hátproblémáid vannak, nehézkessé válik a mozgás, ez már velem is megtörtént. Ha Bale jól van, edz. Ha nem, az azért van, mert nem tud mozogni – nem azért mert éppen távol van.”

Visszavonulás

„Ha minden jól megy, 80 éves koromig itt maradnék, ha csak nem őrülök meg. Csodálatos időket éltem át, a Real Madridnál jobb csapatot találni a világon elég nehéz. Amikor a Real Madrid úgy gondolja, hogy nem elégedett velem, akkor feladom. Sok dolgom van, amikor eljön ez az idő. Ez rendben van.”

„Nem hiszem, hogy létezik nagyobb klub a világon a Real Madridnál. Nem is tudnám szebben elképzelni a jövőmet, minthogy itt fejezzem be a pályafutásomat. Sokáig itt akarok lenni, rengeteg trófeát nyerni – élvezni a klubban töltött időt és a várost, majd más dolgokat csinálni. Először is férj vagyok, másodszor nagyapa, harmadikként pedig rajongó.”

Legjobb szezonja?

„Sosem voltam még ilyen helyzetben. Egy hét telt el a bajnokság megnyerése óta és a Bajnok Ligája döntőjébe is bejutottunk. Nagyszerű lenne ha nyernénk 28-án, mindent bele fogunk adni. Ha nyerünk, ez lesz pályafutásom legjobb szezonja.”

A csapat titka

„Az első dolog amit észreveszek, az az alázat. Nincsenek nagy egójú arrogáns játékosok. Nem baj ha van ego, mert időnként segít kihozni magadból a legjobbat, de ez egy szerény játékosokból álló csapat. Senki nem gondolja azt, hogy fontosabb a másiknál. Nem érzik magukat kevésbé fontosnak sem, ha kevesebbet játszanak. Aztán ott van a mez súlya: egy játékos, aki a Real Madrid mezét viseli: valami különlegeset érez.”

A fia

„Először is a fiam, ez a legfontosabb. Aztán egy segédedző, aki sokat tanult, hogy megmutassa: nem csak azért van itt, mert a fiam, hanem azért, mert nagyon tehetséges a szakmájában. Remek munkát végez. Szerény, komoly és profi srác. Nagyon koncentrál a részletekre, és mint minden fiatal, ő is nagyon lelkes.”

„Mondhatnám, hogy pályafutásom minden pillanatát élveztem. A Nápolyban töltött két évem alatt ugyan nem nyertünk trófeákat, de a Bajnokok Ligájában jó munkát végeztünk, legyőztük a Liverpoolt. Az Evertonnál töltött időszakot is élveztem, hiszen a Premier League-ben jó helyen álltunk, de a Real Madrid az Real Madrid. Visszatérve a kérdésre, olyan a visszatérésem mint egy meghosszabbított nászút. Decemberben mondtam és most május van. Ez egy nagyon hosszú nászút.”

Carvajal

„Sokat szenvedett különböző problémák miatt, küzdött, hogy megtalálja a legjobb formáját. Igazán karakteres és erős személyiséggel rendelkezik, és rendkívül szomorú volt, hogy nem tudott 100%-ot nyújtani a csapatért. Ő ennek a csapatnak az egyik kulcsjátékosa. Senki sem hajtotta le a fejét a Manchester City elleni mérkőzésen, és az olyan játékosok mint ő és Nacho: rendkívül fontos számukra ez a mez. Most nagyon jól teljesít, segít nekünk a dolgok technikai részén, illetve a csapat személyiségén is javít a nehéz pillanatokban.”

Ceballos

„Beszéltem vele, és pontosan tudja, hogy mit gondolnak a játékosok és én. Aztán meg kell hoznia a számára legjobb döntést. Ha marad, örülni fogok.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
HOVÁ TŰNTÉL?

Leave a Reply