Már itt van a Real Madrid új generációja: Valverde és Camavinga

Mindkét játékos nagy szerepet vállalt abban, hogy a csapat bejusson a 2022-es Bajnokok Ligája döntőjébe.


Szokatlan dolog történt szerda este a Santiago Bernabéuban, amikor a Real Madridnak elképesztő módon, de a sírból hozta vissza a Manchester City elleni BL-elődöntő párharcát. Casemiro, Kroos és Modric. Mindhárman le lettek cserélve, amikor a csapat hátrányba került.

A hosszabbításra érkezve ott volt Fede Valverde és Eduardo Camavinga (utóbbi csereként – a szerk.), akik nem engedtek a nyomásnak és csodálatos egyéni teljesítménnyel rukkoltak elő. A két játékos helyzete más, mivel az uruguayi 120 percet játszott Pep Guardiola csapata ellen. Ereje, fizikai képessége és labdaszerzése kulcsonfosságú volt ahhoz, hogy a Real Madrid hosszabbításra tudja menteni a mérkőzést, majd meg is nyerje a találkozót. Mindeközben Camavinga 15 perccel a rendes játékidő előtt állt be, teljesen átvette Casemiro és Modric szerepét, valósággal varázsolt.

A francia játékos volt a főszereplője a harmadik gólnak, 40 méteren át vitte magával a labdát, mielőtt odapasszolt Rodrygónak – aki Karimnak továbította a labdát. Benzemával szemben végül szabálytalanságot követtek el, és jött a büntető ami végül a 3-1-es végeredményt és továbbjutást eredményezett.

Aztán érkezett Dani Ceballos. A spanyol a tokiói olimpián elszenvedett sérülése miatt szinte a teljes szezont kihagyta, és a helyzet is azt mutatta, hogy nem szerepel Carlo Ancelotti terveiben – mivel felépülése után sem kapott játékperceket. Az elmúlt néhány mérkőzésen azonban labdatartási és labdaszerzési képessége kulcsonfosságú volt a csapat számára, szinte már rendre pályára lép és kivívta Ancelotti bizalmát.

Casemiro, Kroos és Modric végül a kispadról várta meg a találkozó végét, miközben Camavinga és Valverde a döntőbe juttatta a csapatot.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

NYILATKOZATOK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply