Ancelotti: Pihentetnünk kellett a fáradt játékosokat, Valverde vitathatatlan kezdőjátékos

A Real Madrid tegnap este 1-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

(35. forduló)
Atlético Madrid
Real Madrid
1 - 0
VÉGEREDMÉNY

„Most nincs itt a helye a kritikáknak. Nem voltunk elégedettek az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel, mert sokat hibáztunk passzok terén. Az ilyen mérkőzéseken a játékosok mentális oldala nagyon fontos, időnként létfontosságú. Az Atlético előnyben volt ebből a szempontból. Nem kellettek ugyan a pontok, de a jó teljesítmény igen. A második félidőben jobban teljesítettünk. Pihentetnünk kellett a fáradt játékosokat, hogy megelőzzük az esetleges problémákat.”

„Jó meccs volt, különösen a második félidő tetszett. Közel álltunk a döntetlenhez. Az volt a prioritás, hogy elkerüljük a problémákat és azok a játékosok, akik kevesebbet játszottak, azok most több percet kapjanak. Így lesz ez a következő meccseken is. Akik ma kevesebbet játszottak, azok csütörtökön lépnek pályára. Benzema, Modric és Vinícius… Ezek a meccsek segítik megtalálni és megtartani a ritmust.”

Mariano sérülése

„Mariano bekerült a kezdőcsapatba, de nem érezte jól magát. Fájdalmakat jelzett a combjában. Reggel még úgy tűnt, hogy tudja vállalni a játékot, de a bemelegítésnél nem érezte jól magát. Inkább beraktam Jovicot, akinek egyébként gyomorproblémái voltak, de vállalta a játékot. Nem volt tervben Benzema játéka.”

Pihentetni a kezdőket

„Benzema fáradt volt, még nem regenerálódott teljesen. A legfontosabb feladatom, hogy elkerüljük a problémákat. Modric is fáradt volt, inkább nem neveztem a kezdőcsapatba. A terv az, hogy május 28-án mindannyian bevethetőek legyenek, ezen dolgozunk. Jovicnak voltak gondjai, hisz a védelemből nem tudtuk eljuttatni a támadósorig a labdát. Nehéz dolguk volt a támadóinknak ma (tegnap) este.”

Valverde

„Valverde vitathatatlan kezdőjátékos.”

„Senkinek nem mondtam azt, hogy fogja be a száját. Volt egy kisebb vitám a játékvezető segítőjével, ezért kaptam sárgát. Simeonével beszéltünk pár szót a mérkőzést követően, gratulált nekem, minden rendben van.”

„Ezek a találkozók jót tesznek a csapatnak. Megadják a lehetőséget, hogy mindenki visszatérhessen és jó formában legyünk a döntőre. Csütörtökön ismét játszunk, így nem tudunk még a döntőre készülni. Aztán vasárnap is meccs van. A következő két hétben nem fogunk változtatni a felkészülési módunkon, dolgozunk az erőnléten és a taktikán. Nem csinálunk semmi különöset. Ebben a helyzetben az a legjobb, ha a lehet legkevesebbet változtatjuk.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply