Ancelotti: Nyugodt és magabiztos vagyok, mindent bele fogunk adni

A Real Madrid ma 21:00 órakor lép pályára a 2022-es Bajnokok Ligája fináléjában a Liverpool ellen. Carlo Ancelotti mérkőzés előtti nyilatkozata.


BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

(DÖNTŐ)
Liverpool
Real Madrid
0 - 1
VÉGEREDMÉNY

„Természetesen élem meg ezt a pillanatot. Ez a mérkőzés a sikerünk jele. Tisztában vagyunk ennek a klubnak a történelmével és azzal, hogy mit is követel. Nagyon fontos volt, hogy eljussunk idáig mert kiváló szezonunk volt és egy lépésre vagyunk a fődíjtól. Mindent bele fogunk adni. A hangulat jó, nyugodt. A csapat nagyon jól kezeli az ilyen típusú mérkőézseket. A veteránok segítenek a fiatal játékosoknak nyugodtnak maradni és hogy magabiztosan várják a meccset.”

„Nagyon élveem ami ebben a klubban és ezekkel a játékosokkal történik. Még mindig élvezem. Nyugodt és magabiztos vagyok. Ma este lesz némi idegesség, de a játékosok arca megnyugtat és rengeteg önbizalmat ad nekem.”

Stratégia

„Azzal a céllal megyünk neki a meccsnek, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek. Amit ebben a szezonban meg tudtunk mutatni, azt kell ma este is. A csapat nagyon elkötelezett és az egyéni kvalitások fognak dönteni illetve azok a játékosok akik bizonyítottak már és különbséget adtak nekünk. A Liverpool nagy intenzitással fog játszani. Rengeteg tehetséges játékosuk van, közvetlen focit játszanak. Az a csapat fog nyerni amelyik megtudja mutatni kvalitásait.”

Történelem

„Megérdemelten jutottunk a döntőbe. A futballban a győzelem nem az egyéni kvalitásokon múlik. Együtt kell megmutatni, a csapatnak elkötelezettnek kell lennie és ezt mi meg is mutatták már. A klub történelme hajtott minket a nehezebb időszakokban – ezért is érdemeljük meg a döntőt. De ahhoz, hogy megnyerjük: ma is meg kell érdemelnünk, nincs más út.”

Különbség a Tizediket illetően

„Amit én látok: megvan a motiváció és valamivel kisebb az aggodalom, mint a Tizedik megnyerése előtt. Mivel az mindenkinek egy sorsdöntő mérkőzés a Real Madridnál és a klub korábbi években mutatott sikerei miatt. Ezért más a mostani döntő.”

Benzema

„Az első ciklusomhoz képest úgy gondolom, hogy Benzema karakteresebb lett. Emelett jobb vezető is a pályán és azon kívül is. A minősége nem változott, továbbra is top játékos és alázatosabb, mint valaha.”

Fizikai állapot

„Ha egy játékos megsérül, nem tud játszani. Ha a Liverpool játékosai játszanak, az azt jelenti, hogy nincsenek sérültjeik. Lehet, hogy nem edzettek olyan intenzíven az elmúlt napokban, de ez nem fogja befolyásolni a mérkőzés végkimenetelét. Ez a szezon utolsó meccse, mindent bele fognak adni.”

Az előző döntője

„Nagyszerű emlékeim vannak korábbi döntőkről és úgy gondolom, hogy a abban a döntőben játszottunk a legjobban, amikor kikaptunk a Liverpooltól. A döntőben bármi megtörténhet, így készen kell állnunk mindenre. Volt időnk felkészülni rá és azt hiszem, hogy jól érkezünk a döntőre. Mindent bele fogunk adni. Nem vagyok meggyőzödve arról, hogy ez elég lesz a győzelemhez hiszen tudjuk, hogy a futballban bizonyos dolgokat nem lehet irányítani. De ez a döntő, a felkészülés egy jó dolog és ezt kell élveznünk, amíg a játékvezető bele nem fúj a sípjába.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGKiemeltNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEKSzerződésekVÁLOGATOTT
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply