Beharangozó: Alaba premier?

A ma esti AC Milan elleni barátságos mérkőzést megelőzően azon lehet gondolkodni, kik fogják a keretet alkotni, és kik jutnak szerephez. Carlo Ancelotti több játékost is nélkülözni kényszerül.

Kezdjük is ezzel: kik a hiányzók?

Carvajal, Mendy és Kroos sérültek, Kroos sajnos hosszú időre. (Kroos jelenleg ugyanazzal a medencecsont gyulladással van diagnosztizálva, amivel Szoboszlai Dominik is kidőlt hónapokra) Carvajal külön edzésterv szerint dolgozik a felépülésén, ő és Mendy esetleg – korántsem biztosan – a La Liga rajtra, vagy azt követő heteken belül játékra alkalmas állapotba kerülhet.

Hiányzik Asensio és Vajjelo, akik az olimpiai játékok után pihennek. A spanyolok válogatottja az ezüstérmet hozhatta haza, így szinte végig játszották a tornát. Odriozoa pedig a COVID fertőzöttség miatt kell távol maradjon, a jó hír, hogy jól van, csupán a tesztje pozitív még mindig.

Na de kik azok, akik biztosan rendelkezésre állnak?

Az egyik legfontosabb, az Gareth Bale, aki mióta visszatért a csapathoz, rendes edzésmunkát végzett, jó formában van, és minden erejével helyet kér Ancelottitól. Kíváncsian várjuk, hogy milyen formában van, megjelent-e a motiváció a játékában, és hogy sérülés mentesen, hosszú távon is alkalmas lesz – e a csapatot erősíteni. Egy jó Bale nagyon jó lenne!

Benzema is nemrég tért vissza a nyaralás után, az ő szereplése elméletileg nem kizárt, viszont az Ancelottin múlik, hogy bizalmat szavaz neki ma este, vagy sem. Ha a kezünk a szívünkre tesszük, őszintén: BB-t látni se lenne rossz érzés a korábbi BBC-ből, három év után!

Nagyon kíváncsi mindenki Hazardra is, aki az Európa Bajnokság után normális edzésmunkát végzett a többiekkel, két hete visszatérve a nyaralásból.

Biztosan játszhatnak: Casemiro, Militao, Vinícius, hiszen fizikailag teljesen rendben vannak. Fizikailag szintén problémaentes Odegaard, Isco és Jovic is, viszont nem biztos, hogy maradnak a klubnál. Ezért elméleti síkon lehetséges a szereplésük. Elméletileg. Mondom.

Valverde a hírek szerint kisebb sérüléssel szenved, elméleti esélye lehet a szereplésének, de egy tét nélküli barátságos mérkőzésen nem látom értelmét erőltetni, inkább a La Liga startjára legyen tökéletes formában.

Alaba, aki bizony a nagy talány itt. Csupán ezen a héten tudott újra csatlakozni az edzésekhez a COVID után, noha ő is csak karanténban volt, de nem betegedett le. Mivel korábban, a fertőzés előtt már edzett rendesen a kerettel, esélyes lehet arra, hogy ma este debütáljon habfehérben. Remek lenne, mivel mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

Természetesen a keret tagjai közé kerülhetnek-és szerintem kerülnek is- azok az akadémisták is, akikre Ancelotti a szezon során is számít. Így ott lehet, játékperceket is kaphat Chust, Blanco cagy Duro, Dotor, bármelyikük, akiknek a neve eddig feltűnt már a listáján, de Chust szinte 100 %.

A ma este egy másik szempontból is különleges:

Hosszú idő után újra egy teltházas stadionban játszanak majd: klagnefurti Wörthersee Stadionban 30 ezer szurkoló nézheti majd a mérkőzést. A jegyeket 40 perc alatt adták el a hírek szerint, igaz, ez az internetes eladások adata. Több szerencsés magyar szurkoló is ott lesz, amennyiben olvassák a soraim: nagyon hálásak lennénk ha küldenének majd fotókat, videókat, amiket szívesen közzé teszünk az oldalon.

A mérkőzés 18,30-kor kezdődik, és a Real Madrid tévé élőben fogja közvetíteni. Így mi sem maradunk le róla, telefonok, tabeltek legyenek feltöltve!

Kommentben várjuk, ki milyen kezdővel állna ma fel, ha Carlo Ancelotti lenne.

Hala Madrid y Nada Mas!

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGÉrdekességekNYILATKOZATOKSzerződésekSzuper Liga
ÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply