Ancelotti: Mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük a meccset

Holnap a spanyol Szuperkupa-elődöntőjében lépnek pályára a srácok, az ominózus találkozó előtt Carlo Ancelotti mondta el gondolatait.


SZUPERKUPA 2021/22

(Elődöntő)
Barcelona
Real Madrid
2 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Jó formában érkezünk a mérkőzésre és mindenki nagyon izgatott. A csapat hozzáállása jó, meg kell próbálnunk megnyerni a Szuperkupát, ami a szezon első megszerezhető trófeája.”

„Bármi megtörténhet egy futballmeccsen. Nyerhetsz, veszíthetsz vagy döntetlent is elérhetsz. Holnap nem lehet döntetlen, hisz győztesnek kell születnie a végén. A lehető legjobban kell teljesítenünk, tudatában annak, hogy egy erős ellenfél ellen lépünk pályára – akiknek ugyan több problémájuk volt ebben a szezonban, mint nekünk, de mindkét csapat számára egy a cél: a döntőbe jutás.”

A kezdőcsapat

„Vannak kérdőjelek. Carvajal az egyik, hisz ő most tért vissza a sérüléséből, ezért ezt még elemeznünk kell. Meg kell néznünk a jobbldalt is, mert friss játékosaink vannak oda is, például Rodryg Asensio helyett. Most csak ezek a kérdőjelek vannak a fejemben. A csapat jó formában van és Jovic is visszatért. A meccs estéje ugyanolyan lesz, mint bármikor amikor a Barcelona ellen játszunk. Lesz benne egy kis aggodalom, hatalmas akarat és izgalom. Szórakoztató mérkőzés lesz, mint mindegyik Barca elleni találkozó. Élvezzük, hogy részesei lehetünk az ilyen összecsapásoknak. Kiegyenlített meccs lesz, a bajnoki tabella állása seit nem jelent. Ez egy Szuperkupa-elődöntő. Szoros meccs lesz, 0-0-ról indulunk – ugyanúgy, mint a Camp Nouban való bajnoki, mielőtt még átvette Xavi a csapatot.”

Alaba

„Nem kérdeztem meg arról, hogy mi a különbség a spanyol és a német labdarúgás között. Nagyon jól alkalmazkodott a helyzethez és nem is voltak kétségeim, hisz ismerem milyen játékos és tisztában vagyok vele, hogy milyen képességei vannak. Az elmúlt években középhátvédként játszott, és nagyon jól teljesített. Úgy gondolom, hogy a Miliaóval való együttműködés nagyon jól működik.”

Kedvenc Barcelona-játékos

„Ők egy olyan csapat, akik az olyan veteránokon kívül, mint Piqué,, Busquets vagy Jordi Alba – mindig hoznak valami fiatal játékost, akik hírnevet akarnak szerezni. Nico és Gavi. Szerintem nagy jövő előtt állnak.”

Xavi Barcája

„Szeretem őket csapatként, mert elég világos elképzelésük van a játékstílusról. Követik a klub identitását és nagyon jól teljesítettek Xavi kinevezését követően. Úgy gondolom, hogy az ő hozzájárulása, ötletei és hozzállása javítani fogja a csapatot.”

Mérkőzéssel kapcsolatos rossz érzések

„Nincsenek. Mindig nagyon félek minden meccstől. A Valencia elleni mérkőzésen is idegesebb voltam, mint valaha. Ugyanez vonatkozik erre a meccsre is. Aggódnék ha a játékosaim azt gondolnák, hogy mi vagyunk a favoritok. Nem hiszik ezt a játékosok és senki más a stábban. Abban hiszünk, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani és mindent bele fogunnk adni, hogy megnyerjük a meccset.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

SZUPERKUPA
SZUPERKUPA

Leave a Reply