real_madrid_vs_las_palmas

Hazai színtéren… Előzetes: Real Madrid – Las Palmas

A spanyol labdarúgó bajnokság 10. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Real Madrid az újonc Las Palmas csapatát fogadja a Santiago Bernabéuban.

A Real Madrid a legutóbbi fordulóban a Celta Vigo csapatánál vendégeskedett, ahol akkor még két hibátlan csapat mérkőzött meg egymással. A madridiak végül 3-1 arányban felülmúlták Eduardo Berizzo csapatát. A fővárosiak találatait Cristiano Ronaldo, Danilo valamint Marcelo szerezték. A hazai csapat egyetlen – de szépségdíjas – találatát Nolito szerezte a találkozó 85. percében.

A vendég gárda a múlt hétvégi bajnokin a Villareal csapatát látta vendégül, meglepetésre 0-0-s döntetlen született azon a találkozón. A Las Palmas idén mindössze egy győzelmet tud felmutatni, de azt a Sevilla ellen, amikor Mesa illetve Alcaraz góljával sikerült otthon tartani a három pontot. Az egy győzelem mellett a csapatnak van 3 döntetlenje és 4 veresége, így az újonc gárda mindössze hat ponttal a 18. pozíciót foglalja el a tabellán.

A két csapat eddig 62 alkalommal csapott össze a spanyol első osztály keretein belül, ahol nem meglepő módon a madridiak dominálnak. A lejátszott 62 találkozóból a Blancók 42 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, 7-szer pontosztozkodás volt, míg a Las Palmas csapata 13 alkalommal örülhetett a győzelemnek. A hazai mérlege a madridiaknak így fest: 31 lejátszott találkozón 27 madridi győzelem és 4 döntetlen született a két csapat között.

A vendég Las Palmasnak nincsenek kellemes emlékei a Bernabéu stadionból, ugyanis amikor legutóbb itt jártak, egy csúfos vereségbe szaladtak bele. A fővárosiak a 2001/2002-es szezonban látták utoljára vendégül a palmas-i gárdát, akkor Morientes és Zidane vezérletével a Blancók 7-et gurítottak nekik (Morientes azon a találkozón öt gólt szerzett). 

A Real Madrid kapujában ezúttal Kiko Casilla kaphatja meg a lehetőséget, ugyanis Benítez elmondása szerint bár nagyszerűen teljesített eddig a Costa Rica-i, neki is kijár a pihenés, így a szezon során először léphet pályára a spanyol hálóőr. A védelem négyesének két szélén Danilo és Marcelo játszhatnak. Danilo az elmúlt találkozón megszerezte első gólját a Real Madrid színeiben, valamint kitűnő munkát végez a védelem jobb oldalán. Marcelo játéka megkérdőjelezhetetlen, ugyanis a brazil a legutóbbi két bajnokin rendre betalált, ráadásul nagyszerűen játszik már mérkőzések óta. A védelem tengelyében ezúttal is a Varane-Ramos duóval kezdhet Benítez csapata. Úgy tűnik, hogy a spanyol menedzser megtalálta a tökéletes középpályát a Modric-Kroos-Casemiro hármassal, akik zseniálisan játszanak a szezon folyamán. A támadó hármasban legutóbb meglepetésre Lucas Vazquez is szerepet kapott, aki Cristiano Ronaldonak adott egy gólpasszt (ez már a harmadik gólpassza volt CR-nek), így igazolta a kezdőcsapatba kerülését. Ám ezúttal Isco kaphatja meg a lehetőséget, aki eddig nem igazán hozza azt a formát, amit megszokhattunk tőle. Isco mellett Ronaldo, valamint az a Jesé játszhat, aki Benzema sérülése óta rendre megkapja a lehetőséget Beníteztől.

Várható kezdőcsapat:

Real Madrid: Kiko Casilla – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro – Isco, Jesé, Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Las Palmas, La Liga 10. forduló
2015.10.31 16:00
Helyszín:
 Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply