Karrier a Real Madrid után Thomas Gravesen „Shrek”

Karrier a Real Madrid után ebben a sorozatban bemutatjuk az ex Királyi Gárda játékosainak pályafutását miután eligazoltak a klubtól. Most Thomas Gravesen-ről írunk.

A Dán védekező középpályás 28 évesen érkezett a Real Madridhoz 2,5 millió euróért az Everton csapatától.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Egy álom, hogy a világ legnagyobb klubjához szerződhetsz, nagyon büszke vagyok rá. Azért jöttem ide, hogy trófeákat nyerjek, és mindent meg fogok tenni ennek érdekében”

A Real Madridnál sokáig alapemberként számítottak rá, azonban Fabio Capello érkezésével megváltozott minden és már nem fért bele az olasz tréner elképzeléseibe. Így 2006-ban tovább is állt a Dán erőember és a következő állomása a Celtic volt.

„Megérkezett, és anélkül, hogy látott volna játszani, azt mondta, hogy neki mások az elképzelései. Nem jó ember, soha sem adott nekem lehetőséget. Rendkívül arrogáns módon közölte velem, hogy nem kellek neki. Azt se tudta, hogy mi a nevem” – állította a középpályás.

Majd egyre kevesebb lehetőséget kapott a Celtic csapatában is és kölcsön is adták az Everton csapatának, és mint kiderült ez volt egyben az utolsó csapata is.

„Márciusban harminchárom éves leszek, és úgy érzem, most jött el annak az ideje, hogy befejezzem. Tizenkét esztendeig játszottam külföldön, fantasztikus élményeket gyűjtöttem négy országban. Meg szeretném köszönni a játékostársaknak, az edzőknek és a szurkolóknak, hogy ilyen csodálatos karrierhez segítettek” – nyilatkozta ekkor Gravesen.

Sok kritika érte őt a kemény stílusa miatt a pályán azonban a Real Madrid szurkolói biztosan megkedvelték és rá is ragasztottak egy becenevet „Shrek”.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
jose_mourinho_2226707b
ÁLTALÁNOS
vara-750x288

Leave a Reply