280941

Újabb hazai győzelem… Real Madrid – Athletic Bilbao 4-2

A spanyol labdarúgó bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján a Real Madrid hazai pályán fogadta az Athletic Bilbao csapatát. A madridiak győzni tudtak, így Zidane irányítása alatt továbbra is hibátlan a csapat a hazai mérkőzésen tekintetében.

A Blancok a Keylor Navas – Danilo, Varane, Ramos, Carvajal – Kroos, Modric, Kovacic – James, Benzema, Cristiano Ronaldo kezdő tizeneggyel léptek a gyepre ma délután. A találkozó első góljára nem kellett sokat várnia a publikumnak: Benzema nagyszerűen ugratta ki Ronaldot, aki egy csellel elküldte a védőjét, majd jobbal a hosszú felsőbe bombázott (1-0). A találkozó 9. percében Kovacic közvetlen közelről lőtt a kapu felé egy kipattanót, amit Iraizoz egy hatalmas bravúrral szögletre mentett. Mindössze egy perccel Kovacic helyzete után jött a Bilbao: egy indítást követően Varane rosszul passzolta vissza a labdát Navasnak, aki ugyan kézzel még menteni tudott, de az érkező Erasot már senki sem állíthatta meg, és közvetlen közelről a kapuba juttatta a labdát (1-1).

A Bilbao az egyenlítő találatot követően kezdett egyre jobban magára találni, olyannyira, hogy a 19. percben egy Navas bravúr kellett Aduriz fejesét követően, aki nagyszerűen emelkedett az érkező labdára, de a Costa Rica-i résen volt és oldalra tudta paskolni azt. Négy perccel később a hazaiak támadtak, amikor egy védőről lepattanó beadást Danilo fejelt kapura, de a baszkok kapusa ezúttal is résen volt, és egy újabb bravúrral hárítani tudott. Helyzet helyzetet követett: a harmincadik perc tájékán Balenziaga centerezett, ahol Aduriz egy parádés pörgetéssel küldte a kapura labdát, de próbálkozása ezúttal a felsőlécről vágódott le, így továbbra is 1-1 állt az eredményjelzőn. A félidő vége előtt tíz perccel egy zseniális vendégtámadás után De Marcos került a büntetőterületen belülre, de a lövés pillanatában elcsúszott, így próbálkozása a jobb kapufa mellé szállt.A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: a 37. percben egy tetszetős madridi támadás után James húzott befelé, majd ballal két ember között a jobb alsóba tekerte a labdát (2-1).

A vendégek kapusa, Gorka Iraizoz esélytelen volt a kolumbiai lövésénél. Toni Kroos tett arról, hogy a hazaiak nyugodtan mehessenek a pihenőre: előbb Carvajallal játszott össze, majd Benzemának passzolt, aki inkább Ronaldot választotta, de a portugál Kroos elé tette a labdát, aki nagyjából 12 méterről a vendégek kapujába lőtt (3-1). Így a félidőre kétgólos előnnyel mehetett Zinedine Zidane csapata.

A második játékrész már nem tartogatott annyi izgalmat és helyzetet, mint az első, ennek ellenére még mind a két csapatnak megvoltam a lehetőségei: előbb a 69. percben egy Kroos hibát követően Aduriznál kötött ki a labdát, aki ugyan megpróbált lőni, de a zseniálisan kimozduló Navasba rúgta a labdát, így az eredmény továbbra is változatlan maradt. A 83. percben a hazaiak francia védője, Raphael Varane megkapta a második sárga lapját is, aminek köszönhetően a játékvezető egy pirossal leküldte a pályáról. Ám a Királyiakat nem hátráltatta a kiállítás, sőt… A 87. percben a csereként beálló Lucas Vazquez egy zseniális beívelését követően Ronaldo vette le a labdát, majd egy laza bokamozdulattal elemelte az érkező védő mellett a labdát és Iraizoz kapujába juttatta azt (4-1). Mindössze egy perccel később újra a portugál előtt adódott egy lehetőség, de a Bilbao kapusa egy újabb bravúrral hárítani tudott, így nem sikerült összehozni egy mesterhármast Cristiano Ronaldonak. A 90. percben egy jobb oldali De Marcos beadást követően Elustondo tette a fejét a labda útjába, majd Keylor Navas kapujába fejelt (4-2).

A madridiak ezzel a győzelemmel jeleznék, hogy továbbra is részt fognak venni a bajnoki címért vívott harcban, ráadásul ha csak ideiglenesen is, de sikerült megelőzni a városi rivális Atlético Madridot.

La Liga 24. forduló
2016. február 13. 16:00
Real Madrid – Athletic Bilbao 4-2
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (3’, 87’), James Rodriguez (37’), Toni Kroos (45+1’); Eraso (10’), Elustondo (90’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cr7
ÁLTALÁNOS
cr2
Mi a baj Cristianoval?

Leave a Reply