cr2

Mi a baj Cristianoval?

A portugál csillag nem élete szezonját futja a Real Madridban. Idén nem tudja meccsről meccsre hozni az eddig rá jellemző, kiegyensúlyozott teljesítményt, ami a 2015/16-os idény hajrájának közeledtével aggasztó tény lehet minden madridista számára.

 Annak ellenére, hogy a királyi gárda minden poszton világklasszis játékosokkal rendelkezik, leginkább Cristiano Ronaldora számitanak elsőszámú gólfelelősként. A 31-ik születésnapját nemrég ünneplő játékos hihetetlen mennyiségű gólt termelt habfehérben az elmúlt szezonokban. Tavaly 48-szor zörgette meg a hálót a spanyol bajnokságban, míg az azt megelőző évadban 31-szer talált be. Ez a teljesítménye három aranycipőt eredményezett 2009-es Madridba igazolása óta, most viszont úgy tűnik, a gólcsap kiapadófélben van. Ronaldo statisztikái alapján lassan fénykorának végéhez közelít. Tegyük hozzá, még így is jóval több gólt szerez az átlagosnál.

 Az idén lejátszott 30 meccséből 15-ön sikerült gólt szereznie, ami azt jelenti, hogy a portugál a meccsei 50%-án talál be, ilyenre pedig nem volt példa, mióta habfehérben futballozik. A spanyol bajnokság most futó szezonjában 21 gólnál jár, de a statisztikák azt mutatják, hogy CR7 találatai nincsenek nagy hatással a mérkőzések végkimeneteleire. Sőt, ha figyelmen kívül hagyjuk az általa szerzett gólokat, a Real Madrid csupán két ponttal rendelkezne kevesebbel a jelenlegi 53-nál. Ez azt jelenti, hogy Ronaldo csak akkor talált be, mikor csapata győzedelmeskedett, és ezen meccsek többsége is igen kényelmesnek mondható. Az Espanyol elleni 6-0-on például ötször volt eredményes, míg a Rayo Vallecano 10-2-es legyőzésekor egy duplával vette ki részét a mészárlásból. Összehasonlításképpen, 24 forduló után a királyiak tavaly 10, míg tavalyelőtt 14 ponttal lettek volna szegényebbek Cristiano góljai nélkül.

 Igaz, hogy a fentebb elhangzott statisztikák azt is alátámasztják, hogy a Real Madrid már nem függ annyira a portugál teljesítményétől, de a szezon hajrájában nagy szüksége lehet a csapatnak egy átlagon felül teljesítő Ronaldora. Már csak az a kérdés, hogy a világsztár időben tud-e javítani jelenlegi formáján ahhoz, hogy megcáfolja azon kétkedők állításait, akik szerint már túl van a csúcson.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
280941
ÁLTALÁNOS
ancelotti-modric-real-madrid-1

Leave a Reply