cikk13

Revans a 4-0-ért… Előzetes: Barcelona – Real Madrid

A spanyol labdarúgó bajnokság 31. fordulójában a Luis Enrique vezette Barcelona hazai pályán fogadja Zidane Real Madridját.

A Barcelona a legutóbbi fordulóban a Villareal vendégeként lépett pályára, ahol meglepetésre 2-0-s katalán előnyből 2-2-es döntetlen született. A találkozó egy óriási hazai helyzettel kezdődött, amikor egy beívelést követően az egyik katalán védőről a kapufára pattant a labda, majd a kipattanót Bravo szedte össze. A 20. percben Messi tekerte be a szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a védők ugyan kifejelték a labdát, de pont Rakitic elé, aki nem kegyelmezett és a kapuba juttatta a labdát. A 40. percben Asenjo a labda helyett a támadó lábát találta el, így a Barcelona jutott büntetőhöz. Neymar állt oda, majd magabiztosan a kapu közepébe lőtte azt, így növelve csapata előnyét. Az 57. percben Denis Suarez tört be a Barcelona tizenhatosának belsejébe, majd eleresztett egy lövést, amit Bravo ugyan kiütött, de a kipattanó pont Bakambu elé érkezett, aki nem hagyta ki a lehetőséget és szépíteni tudott. A 63. percben Denis Suarez végzett el egy szögletet, ami Mathieu testéről a kapuba pattant, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

A Real Madrid a legutóbbi fordulóban a Sevillát látta vendégül a Santiago Bernabéuban, ahol magabiztos 4-0-s fővárosi siker született. Az első gólra mindössze hat percet kellett várni, amikor Bale ívelt be egy labdát jobb oldalról, majd Benzema egy zseniális mozdulattal a bal felsőbe vágta a labdát. A 26. percben Varane buktatta az egyik támadót, amire a játékvezető büntetőt ítélt. Gameiro állt oda elvégezni, de Keylor Navas eszén nem tudott túljárni, így a Costa Rica-i hálóőrnek hála maradt a madridi vezetés. Az 57. percben Reyes buktatta Modricot, aminek köszönhetően Fernández a madridiaknak is büntetőt ítélt. Ronaldo állt oda elvégezni, de ő is kihagyta, ugyanis a kapu fölé tüzelt. A találkozó 64. percében a sors kárpótolta a portugált: Danilo centerezett középre, ahol Ronaldo a kapuba juttatta a labdát. Mindössze két perccel később Benzema szolgálta ki Balet, aki az üres kapuba passzolta a labdát, így bebiztosítva a három pont sorsát. A mérkőzés utolsó találatát a csereként beálló Jesé Rodriguez szerezte a 86. percben.

A Barcelona a tabella első helyéről várhatja a mai találkozót 76 megszerzett ponttal, amihez 86 lőtt és mindössze 24 kapott gól társul. A csapat legeredményesebb játékosa Luis Suarez 26 találattal, akit Messi és Neymar követ 22 illetve 21 szerzett találattal. A három támadó a csapat 86 találatából 69-et vállalt magára, ami azt jelenti, hogy nagyjából a lőtt gólok 80%-át. A Real Madrid a tabella harmadik pozícióját foglalja el 66 egységgel. A megszerzett pontok mellett 87 rúgott és 28 kapott gól a Blancok mérlege 30 mérkőzést követően. A fővárosiak legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis eddig 28 találatot jegyzett a bajnokságban. Mögötte Karim Benzema szerepel 20-szal, valamint a walesi Gareth Bale a maga 15 találatával. A három játékos összesen 63 gólt jegyzett, ami a csapat összes góljainak a 72%-át teszi ki. Kijelenthetjük, hogy mind az MSN, mind pedig a BBC nagyszerű formában van.

Luis Enrique és Zinedine Zidane is kénytelen volt kihagyni néhány játékost a keretből: a katalánok keretében nem kapott helyet Jérémy Mathieu és Adriano sérülés miatt, valamint Aliex Vidal technikai döntés következtében kénytelen kihagyni a ma esti találkozót. Vendég részről Varane játékára nem számíthat Zinedine Zidane sérülés miatt, valamint Arbeloa és Kovacic technikai döntés következtében nem utazott el a kerettel.

A Blancok kapujában biztosan Keylor Navas fog kezdeni, akit a nyáron távozó Casillas méltó utódjának nevezett a csapatkapitány, Sergio Ramos. A Costa Rica-i előtti négyes két szélén két brazil kezdhet, azaz Danilo és Marcelo. A két belsővédő ezúttal is a Pepe-Ramos páros lehet, ugyanis Varane sérüléssel bajlódik, így a portugál lehet a helyettese. A középpálya hármasából két ember nem is lehet kérdéses Zidane kezdőjében: Kroos és Modric. A német és a horvát melletti harmadik játékos Casemiro lehet, aki nagyon hasznos tagja a csapatnak. A Las Palmas elleni bajnokin az ő fejese jelentette a győzelmet, de emellett nagyszerű labdaszerző képessége is van, és az ő játékával a madridiak többet is tudják birtokolni a labdát, ami Zidane szerint kulcsfontosságú lehet a Klasszikuson. A támadó hármas a BBC lehet, vagyis a Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo trió.

A két gárda legutóbbi találkozóján a Barcelona 4-0 arányban tudta felülmúlni a Királyi Gárdát, ráadásul a Santiago Bernabéu stadionban. Bizonyára minden madridi játékosban, minden Real Madrid drukkerben ott van az a vágy, hogy az ősi rivális is megtudja, hogy milyen érzés hazai közönség előtt egy ilyen vereségbe belefutni. Mindenki tudja, hogy egy ilyen találkozón bármi megtörténhet, akármennyi is a különbség a két csapat között.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

FC Barcelona – Real Madrid, La Liga 31. forduló
2016. április 2. 20:30
Játékvezető:
Hernández Hernández
Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Tv: Sport 1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
carlo-ancelotti-dan-lionel-messi_20160218_200529
ÁLTALÁNOS
57002a0318c77320f8133e6e

Leave a Reply