madrid-vs-villarreal

Rekorddöntés a láthatáron… Előzetes: Real Madrid – Villareal

A spanyol labdarúgó bajnokság 5. fordulójában a tabella első helyét elfoglaló Real Madrid hazai közönség előtt fogadja a Villareal csapatát.

A Villareal a hétvégén a Real Sociedad csapatát látta vendégül. A Sárga Tengeralattjárók Sansone góljával szerezték meg a vezetést a találkozó 22. percében, amikor Soriano adott tökéletes passzt honfitársának. Mindössze három perccel később az olasz támadó nagyjából 50 méteres távolságból próbálkozott, hatalmas sikerrel, ugyanis a labda a kint álló Rulli fölött a kapuba hullott. A 35. percben jött a vendégek válasza: Yuri Berchiche tökéletesen vette át a labdát, verte meg a védőket, majd parádésan lőtte ki a jobb alsó sarkot. A Villareal ennek a győzelemnek köszönhetően továbbra is őrzi veretlenségét (2 döntetlen, 2 győzelem), és így a tabella hatodik pozíciójából várhatják a ma esti mérkőzést.

A Real Madrid 3 nappal ezelőtt az Espanyol vendégeként lépett pályára. A találkozó első találatára egészen az első félidő hosszabbításáig kellett várni, amikor James zseniálisan tartotta meg a labdát két emberrel szemben, majd ballal kilőtte a bal alsót, így a fővárosiak fordultak előnnyel. A második játékrész 15. percében Benzema fordulatból lőtt kapura, de a madridi nevelés Diego Lopez egy óriási bravúrral védeni tudta a közvetlen közelről érkező francia bombát. Két perccel később Lucas Vazquez centerezett laposan középre, ahol érkezett Benzema, aki ezúttal már nem hibázott, ezzel beállítva a 0-2-es végeredményt.

A Villareal csapata jelenleg a tabella hatodik pozícióját foglalja el nyolc egységgel (2 döntetlen, 2 győzelem). Segura csapata az eddig lejátszott 4 mérkőzésén 5 gólt jegyzett, és mindössze kettőt kapott. A vendégek legeredményesebb játékosa Sansone, aki a maga 3 góljával csapata egyik vezére. Az olasz támadó mellett Castillejo és Costa szerezték a Villareal góljait. A Real Madrid eddig hibátlanul vezeti a bajnokságot, habár csak négy forduló ment le ezidáig. Zidane csapata a négy lejátszott találkozón 12 találatig jutott, ami mellett három kapott is szerepel. A Blancók legeredményesebb játékosa Gareth Bale 2 góllal, mögötte ott van Kroos, aki az egy gólja mellett már 3 gólpasszt is kiosztott, de Morata, Benzema, Cristano és Asensio neve is ott van a gólszerzők között.

A ma esti összecsapáson még biztosra vehető Kiko Casilla játéka, aki eddig 3 gólt kapott a négy bajnoki összecsapáson. A védelem négyesében biztosan nem lesz Pepe, aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót. A jobb szélen ezúttal Danilo léphet pályára, míg a másik oldalon továbbra is Marcelo játékát élvezhetjük. A két tengely ezúttal Sergio Ramos és Raphael Varane lehet. A középpályán ma nem csodálhatjuk a horvát zseni, Luka Modric nagyszerű húzásait, aki Zidane rotációja miatt nem lép ma pályára a Bernabéuban. A helyét honfitársa Mateo Kovacic veheti át. A horvát mellett Kroos és Isco is megkaphatja a lehetőséget. A támadó hármasa a csapatnak ezúttal a már teljesen egészséges BBC lehet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Kovacic, Isco – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Villareal, La Liga 5. forduló
2016. szeptember 21. 20:00
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply