0-10

Zidane: „Nagyszerű meccset játszottunk”

A Real Madrid tegnap este 0-3 arányban győzni tudott a városi rivális, Atlético Madrid otthonában, így továbbra is magabiztosan őrzi előnyét a tabella élén. A mérkőzés után Zinedine Zidane állt a sajtósok rendelkezésére.

„Nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a legjobb játékunk mióta én irányítom a csapatot, de nagyszerű meccset játszottunk egy olyan stadionban, egy olyan közönség előtt, ahonnan nagyon nehéz elhozni a három pontot. Keményen játszottunk, jól olvastuk a játékot. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon kevés csapat tud itt 3 gólt rúgni.”

„Elégedett vagyok, mert ez nem volt egyszerű. Az első 45 perc fenomenális volt. A második játékrész elején voltak nehézségeink, de ez normális, amikor az ellenfél ilyen keményen beszorít minket és nyomást helyez ránk. Miután sikerült kijönnünk ebből a kellemetlen helyzetből ismét jó munkát tudtunk végezni. A mérkőzés folyamán nem veszítettük el sokszor a labdát, ami kulcsfontosságúnak bizonyult a végére.”

Közelebb állnak a bajnoki címhez?
„Nem, egyáltalán nem. Boldog vagyok a ma este mutatott játék miatt, de még nem nyertünk meg semmit. Tudjuk, hogy voltak nehézségeink, de a mérkőzés végére ezek eltűntek. Jó formában vagyunk és ezt a formát szeretnénk megőrizni. Most majd a Bajnokok Ligájában lesz egy kemény összecsapásunk. Most csak erre koncentrálok.”

A taktika
„Tudtuk, hogy egy hatalmas kihívást jelentő találkozó lesz, ahol az első perctől kezdve koncentrálni kell, amit a csapat tökéletesen meg is tett. Lucas Vázquezt és Gareth Balet tettük a 4-4-2-es felállás két szélére, de nem a rendszer volt a legfontosabb, hanem az, hogy minden egyes játékos hozta a tőle elvárt játékot.”

Madridista fölény a középpályán
„A pálya közepén létrejövő párharcok nagyon fontosak voltak ezen a találkozón. Mateo és Modric is nagyon sokat dolgozott. Erre a mérkőzésre, így készültünk fel. Jól kell játszanunk, hogy megtudjuk nyerni a találkozókat.”

Casemiro visszatérése
„Önök csak a problémákról beszélnek, de én most csak arra koncentrálok, hogy Isco nagyszerű teljesítményt nyújtott, aki az első játékrészben egyszer sem vesztette el a labdát. A Cristiano mögötti pozíció számára a lehető legjobb volt. Minden játékosom miatt nagyon boldog vagyok. Most megmutattuk, hogy mit is tudunk.”

Lucas és Nacho kezdőbe kerülése
„Sergio nem volt száz százalékos állapotban. Nem akartam kockáztatni, hogy súlyosbodjon a sérülése. Lucas egy nagyon fontos játékos a csapat számára, és az, amit ezen a találkozón mutatott az fantasztikus volt, akárcsak a többiek.”

Cristiano mint befejező
„Ezúttal ott kellett játszania, de ez nem végleges. Jól érezte magát ebben a pozícióban, nagyon jól is játszott, de még meglátjuk, hogy mi lesz a továbbiakban.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ath-rma
ÁLTALÁNOS
cr_hattrick

Leave a Reply