celta-vigo-real-madrid-match-preview

47 év után jöhet a fordítás… Előzetes: Celta Vigo – Real Madrid

A Real Madrid egy héttel ezelőtt meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Celta Vigo elleni kupapárharc első mérkőzésén. Most a fővárosiaknak megvan a lehetősége, hogy megfordítsák a párharcot, ám a kupasorozatban erre már 47 éve nem került sor. Itt az ideje újra megtenni

A Celta Vigo a legutóbbi hazai találkozóján az Alaves csapatát látta vendégül, ahol egy igencsak nehéz mérkőzésen a 89. percben sikerült megnyerni a mérkőzést Nemanja Radoja találatával, habár a második játékrész első percében Feddal megkapta a második sárgalapját egy buktatásért, így még nehezebbé téve csapata dolgát. Azonban az emberelőnyben a hazaiak hiába dolgoztak ki helyzeteket, a gól sehogy sem akart összejönni. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Hugo Mallo a tizenhatos sarkáról próbálkozott, a labda a kapuson is túljutott, ám a baloldali kapufáról kifelé pattant, ezzel pedig úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a vége. Aztán jött a 89. perc, ahol ismét a spanyol bekk kevergetett, majd egy tizenhatosra gurította vissza a labdát, ahol érkezett Radoja, lefektetett egy védőt, majd jobbal a kapuba pofozta a labdát.

A Real Madrid legutóbb a Sevilla vendégeként lépett pályára a bajnokságban, ahol az andalúzok megszakították a Blancók 40 mérkőzéses veretlenségi szériáját. A két gigászi gárda rövid időn belül már harmadszor találkozott egymással, kétszer a spanyol kupában. Az első összecsapáson magabiztos, 3-0-s fővárosi siker született, majd a visszavágó egy hihetetlen végjátékkal 3-3-as döntetlennel ért véget. A bajnoki összecsapás után azonban Sampaoli csapata örülhetett, ugyanis a 92. percben nyerte meg a találkozót a hazai gárda úgy, hogy a 67. percben Ronaldo büntetőjével a Királyi Gárdánál volt az előny. Öt perccel a vége előtt a sevillai nevelésű Sergio Ramos öngóljával egyenlíteni tudtak az andalúzok. Az igazi dráma azonban a 82. percben jött: a frissen igazolt Stevan Jovetic lövése vágódott Navas kapujába, ezzel pedig lezárva a találkozót.

 A Celta Vigo a bajnokság eddigi szakaszában 10 találkozót játszott le, amiből 7-et megnyert, míg csak három alkalommal szenvedett vereséget. Kétség kívül a legnagyobb skalp a Vigo háza táján az a Barcelona elleni 4-3-as győzelem, ahol már fél óra elteltvel hárommal mentek Aspasék. A galíciaiak a tíz lejátszott mérkőzésen 19 gólt szereztek, míg 16-ot kaptak. A csapat jelenlegi legeredményesebb játékosa Iago Aspas, aki eddig tizenegy alkalommal mattolta az ellenfelek kapusát, és három gólpasszal is büszkélkedhet. A spanyol támadó mögött az argentin Roncaglia áll három találattal. A csapat egységét mutatja, hogy az eddig összesen szerzett 29 találaton tizenhárom játékos osztozik. A kupasorozatban előbb a Murciát ejtette ki 2-0-s összesítéssel, majd a Valenciát sikerült elintéznie. Előbb idegenben 4-1, majd hazai pályán 2-1-es győzelemmel múlták felül a Voro együttesét. Így következett a Real Madrid elleni első mérkőzés, ahol Aspas szerzett vezetést, amire Marcelo egy bombával válaszolt, de pár pillanattal később Jonny lezárta a mérkőzést.

Real Madrid jelenleg a tabella első pozícióját tudhatják magukénak. A nyolc idegenbeli mérkőzésen öt győzelem, kettő döntetlen és egy vereség a csapat mérlege. A vendégsében játszott nyolc összecsapáson 22 találatot jegyeztek a Királyiak, míg csupán 7-et kaptak. A fővárosiak legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo, aki eddig 12 gólt szerzett, de január egyértelműen nem a portugál hónapja. A luzitán támadó mögött Sergio Ramos a csapat második leggólerősebb játékosa a bajnokságban hat találattal. A kupasorozatban a Blancók először a Leonesa csapatával mérkőztek meg, ahol két magabiztos siker után 13-2-es gólkülönbséggel jutottak tovább, majd érkezett a Sevilla. Zidanék hazai pályán James vezérletével, 3-0-val küldték haza Ben Yedderéket, majd egy héttel később a Ramón Sánchez Pizjuánban egy hihetetlen mérkőzésen 3-3-as döntetlen született, így ismét a madridiak jutottak tovább. Így került össze a Celta Vigóval Zinedine Zidane csapata.

A madridiak kapujában biztosan Kiko Casilla fog kezdeni ma este, ugyanis míg Costa Rica-i riválisa véd a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, a spanyol hálóőrnek maradt a kupasorozat. A védelem bizony kemény dió lesz Zidanenak, ugyanis Pepe, Marcelo valamint Carvajal sérüléssel bajlódik, Varane pedig Zidane döntése nyomán nem utazott a csapattal, így került fel az első csapathoz a mindössze 18 éves Achraf Hakimi. A marokkói védő a Castilla csapatánál jobb bekk pozícióban játszik, így lehetséges, hogy ma debütálhat a nagyoknál. A védelem tengelyében Ramos és Nacho játéka biztosra vehető. Marcelo helyettese azonban már nagyobb kérdés. Ugyan a keretben ott van Coentrao, de korántsem biztos, hogy Zidane beveti a sérülésből visszatérő portugált. Nagyobb esély mutatkozik arra, hogy ezúttal Danilonak kell honfitársa helyén szerepelni.

A középpályás sorban már valamivel egyszerűbb dolga van a mesternek. A három játékosból kettő már adva van: Casemiro és Kroos. Abban az esetben, ha Ronaldo vállalni tudja a mérkőzést (kisebb ütést kapott a Málaga ellen – a szerk), akkor nagy valószínűséggel Isco lehet a középpálya harmadik tagja. Abban az esetben, ha a portugál klasszis nem tud pályára lépni, akkor Kovacic léphet pályára, míg Isco Ronaldo helyén szerepelhet.

A támadó trióban is lehet változás a hétvégi összecsapáshoz képest. A huzamosabb ideje sérült Bale helyén szinte biztosan Lucas Vázquez fog szerepelni, aki nagyszerű teljesítményt nyújt már mérkőzések óta, így itt nem is lehet kérdés. Benzema esetében azonban már nem lehet ezt elmondani. A francia támadó egy ideje már nem találja önmagát, és csak elvétve szerez gólt, de azt fontos pillanatban (pl. Sevilla elleni kupavisszavágó utolsó perceiben). Ennek ellenére a helyén ezúttal az a Morata kaphatja meg a lehetőséget, aki eddig öt bajnoki találatnál jár. A támadószekció bal oldalán is van egy kisebb kérdőjel: mint már korábban említésre került Ronaldo kapott egy kisebb ütést a Málaga elleni bajnokin, így egyáltalán nem vehető biztosra a portugál szereplése.

Nagyon jól tudjuk, hogy Zidaneval a fedélzeten semmi sem lehetetlen. Hiába a 47 évnyi sikertelen kísérlet a vesztes kupamérkőzések után, most itt az ideje, hogy mindezt elfelejtsük. Győzni kell, nincs mese! Hala Madrid!

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Achraf Hakimi, Nacho, Ramos, Danilo – Casemiro, Kroos, Kovacic/Isco – Lucas Vázquez, Morata, Cristiano Ronaldo/Isco

Celta Vigo – Real Madrid
Király Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
2017. január 25. 21:15
Helyszín:
Vigo, Balaídos
Tv: Digi Sport2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zidane_vs_celta
ÁLTALÁNOS
ronaldo_cristiano_mez

Leave a Reply