real-konyvek

Olvass könyvet a Realról!

Ha már úgy érzed, hogy mindent tudsz kedvenc csapatodról és a játékosokról, és elolvastad az összes információt, amely az interneten fellelhető róluk, akkor itt az ideje, hogy megmutassuk, milyen könyvekből tudhatsz meg még több kulisszatitkot játékosaidról.

A legújabb könyvek és kiadványok

Nem hiányozhat egyetlen Reál Madrid rajongó könyvespolcáról sem Margitay Richárd: Tizedszer is Reál Madrid című könyve, amelyben végigkövethetjük a tizedik BL győzelemhez vezető út állomásait, a korábbi győzelmeket, a győztes csapat tagjait. A könyv nagy előnye, hogy a fontosabb adatokat táblázatos formában közlik, amelyekkel sokkal áttekinthetőbbé válnak az adatok, emellett számos érdekességet is olvashatunk benne a Klub háza tájáról.

3 évvel ezelőtt jelent meg Fűrész Attila és Privacsek András: Real Madrid – Tizedszer Európa futballtrónján, mely részletesen mutatja be a csapatot, a játékosokat, és a háttérben álló, ám annál fontosabb klubot is. A könyv kiemelten foglalkozik a csapat győzelmeivel, különös tekintettel a tizedik Bajnokok Ligája győzelemre. a kötet számos fotót is tartalmaz a legnagyobb pillanatokról, a játékosokról és a kulisszatitkokról.

Dévényi Zoltán és Harmos Zoltán A világ leghíresebb futballklubjai sorozatban írt a Real Madrid csapatáról is, mely máig a világ egyik legnépszerűbb és legeredményesebb futballklubja.

Egészen új, hiszen tavaly jelent meg Koppányi Gergely: Real Madrid – A királyi lepel mögött című könyve, amely több mint 250 oldalon foglalkozik a királyi klubbal. A könyv kiemelten foglalkozik a csapat háttérintézményével, a klubbal is, és azzal, hogyan lehet a futballsikerek mellett gazdasági sikerre is vinni a klubot. Rávilágít arra is, hogy a csapat teljesítménye egyáltalán nem tekinthető kiemelkedőnek ahhoz képest, hogy a klub mennyi pénzt invesztál a csapat játékába és játékosaiba. Ha ezt is számításba vesszük, akkor a sportsikereknek még a mostaninál is jóval nagyobbaknak kellene lenniük. A könyv rendkívül érdekes és izgalmas olvasmányt nyújt mindazoknak, akiket a Reál Madrid sportsikerei mellett a háttérben zajló erőviszonyok, gazdasági lépések is érdekelnek.

Keresgéljünk a régebbi könyvek között is!

Ha az új könyveket már mind elolvastuk, akkor érdemes szétnézni a régebbi, használt könyvek között is, mert ott is számos kincsre bukkanhatunk. Ugyan nem túl régi kiadvány, de aki szereti rendszerezetten olvasni a dolgokat, annak jól jöhet Margitay Richárd és Margitay Zsolt könyve, A Reál Madrid bajnoki címei, melyben az eddig elért összes bajnoki győzelem, és az azokhoz vezető, sokszor rögös út is górcső alá kerül.

2002-ben jelent meg Dénes Tamás: Reál Madrid című könyve az Aréna 2000 Kiadó gondozásában, amely a legtöbb antikváriumban még ma is kapható. A kötet a régebbi kiadás részben változatlan része, részben kiegészítették az azóta eltelt évek történéseivel, így Florentino Pérez elnökké választásával, és az azóta megszerzett győzelmekkel. A könyv kitér arra is, hogyan változott a játékosok kerete, kik az új játékosok, és hogyan igazolták le őket.

Beckham rajongók figyelmébe ajánljuk a 2005-ben kiadott, Jimmy Burns: Beckham és Spanyolország – Hatalom, sztárság, Real Madrid című könyvet, mely az Európa Kiadónál jelent meg. A sztárfocista életéről jóformán mindenki mindent tud, hiszen élete nyitott a bulvármédiának köszönhetően. A könyvből azonban még több részletet ismerhetünk meg az életéről, arról hogyan vált az ügyes fiú sztárfutballistává, és milyen hatások érik a focistákat, miközben a világ egyik leghíresebb klubjában játszanak.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
marco-asensio-nagy-jovo-elott-all
ÁLTALÁNOS
ronaldo-elmegy

Leave a Reply