case

Ponthullás hazai pályán… Real Madrid – Real Betis 0-1

A spanyol labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában a Real Madrid hazai pályán fogadta a Betis csapatát, ahol meglepetésre a vendégek egy 94. percben esett fejesgóllal megnyerték az meccset.

Zinedine Zidane csapatának kizárólag a kötelező győzelem volt elfogadható a Betis elleni bajnoki összecsapáson. A francia szakember ebben a felfogásban állította össze a kezdőcsapatot, gyakorlatilag a legerősebbnek vélt tizenegyet küldte a pályára. A szurkolók mérgelődhettek, ugyanis az ötmeccses eltiltásból visszatérő Cristiano Ronaldo párja Gareth Bale volt, sokan pedig Asensiot várták volna a portugál mellé.

Legerősebb kezdőcsapat ide-oda, a harmadik percben kishíján megszerezte a vezetést a Betis. Casemiro elpasszolt labdája után Varane és Ramos bizonytalankodott, a vendégek pedig könyörtelenül ki is használták volna, ha nincs Dani Carvajal, aki a gólvonal elől tisztázott. A tizedik percben egy kisszöglet után adódott az első komolyabb madridi helyzet, amikor Isco tekerte a hosszú felé a labdát, Ramos visszafejelte, Ronaldo pedig sarokkal próbálta meg a kapuba juttatni, de szögletre mentett a védelem. Pár pillanattal később Marcelo bokájára csúsztak rá hátulról a büntetőterületen belül, a játékvezető ezzel szemben úgy gondolta, hogy a védő előbb a labdát piszkálta el, így néma maradt a sípja.

A vendégek a nagyszerű labdatartás ellenére a félidő második felére kissé beszorultak, ez pedig Modricnak kedvezett, aki két ígéretes helyzettel jelentkezett: előbb Adán állt az útjába, másodszor pedig centiméterekkel lőtte fölé. Adán mellett Navasnak is kellett néhányszor nyújtózkodnia, de a félidő védését spanyol kollégája mutatta be a 42. percben: Modric nagyszer passzát Isco vette át remek mozdulattal, egyből lőtt is ballal, Adán azonban hatalmas bravúrral kitornászta. A félidőre 0-0-s döntetlennel vonultak a csapatok.

A félidőben egyik edző sem cserélt, a vendégek mentalitása azonban nagyban kicserélődött. Ronaldoék sorra dolgozták ki a helyzeteket, az utolsó pillanatokban viszont rendre hiba csúszott a madridi gépezetbe, hol a csúszós fű, hol a végső passz, hol a kapufa mentette meg a Betist a kapott góltól. A Királyi Gárdát pedig Guerrero rutintalansága mentette meg. A fiatal támadó tisztán vihette Keylor kapuja felé, de lelassított, a villámléptű Varane pedig utolérte, így a kapu fölé lőtt 16 méterről.

A 75. percben Bale jóvoltából a hazaiak megszerezhették volna a forduló gólját: Lucas Vázquez adta középre a labdát, a walesi pedig egy zseniális megmozdulással, sarokkal húzta kapura a labdát, Adán egy óriási bravúrral kapufára tornázta a labdát. Az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt.

Ezen az estén a Real Madrid hiába próbált meg bármit, hiába a tömérdek helyzet, az öt perces hosszabbítás, Adán 7 (!!!) zseniális védéssel tartotta meccsben a Betist. Úgy hittük, hogy két hazai döntetlen után jön a harmadik, de a sors közbeszólt: Sanabria egy nagyszerű beadást követően tisztán fejelhetett, nem hibázott, és ezzel megnyerte a meccset a vendégeknek.

Spanyol bajnokság, 5. forduló
Real Madrid – Real Betis 0-1 (0-0)
Gólszerző: Sanabria (94’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-real-betis
ÁLTALÁNOS
15060224664323
Nincs minden veszve

Leave a Reply