z0

Zidane: „Ki kell mennünk és mindent meg kell tennünk”

A Real Madrid vezetőedzője a Leganés előtti kupatalálkozó előtti utolsó edzés után állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére

„Az eredmények fontosak. Nagy intenzitással kell játszanunk az egész mérkőzés folyamán. Fontos, hogy kapott gól nélkül hozzuk le az összecsapást. Idegenben játszunk, nem akarunk gólt kapni, de lőnünk kell. Figyelembe véve az összecsapás nehézségét, mind a két találkozóra összpontosítanunk kell.”

Rotáció
„Nem mondom meg, hogy hogyan játszunk holnap. Mindenki a rendelkezésemre áll. Minden játékos fontos számunkra. Hiszek bennük a végsőkig. Vannak viták, hogy egyes játékosok nem játszanak annyit, mint a többiek. A játékosok itt vannak, és mindenkire nagy szükség van, kivétel nélkül.”

Fizikai munka
„Nagy különbség van az elmúlt két évhez képest. Tavaly nem sikerült továbblépni a kupában, és a hét folyamán többet dolgozhattunk, de most háromnaponta mérkőzésünk van. Hasonló lesz idén is, ha továbbjutunk a kupában és a Bajnokok Ligájában is. Más a helyzet, de ehhez kell alkalmazkodnunk. Az elmúlt két év nem hasonlítható össze.”

Cristiano Ronaldo
„Tudjuk, hogy mit mondanak az emberek, de amit Cristianonak meg kell tennie az az, hogy a játékra koncentrál, ahogy mindig. Én mindössze a teljesítményéről akarok beszélni, és hogy mit nyújt a csapatnak a pályán. Cris abban a csapatban van, ahol lennie kell. A klub, a szurkolók, mindenki szereti őt. Ugyanazt mondom, amit eddig is: nem tudom elképzelni a Real Madridot nélküle. Az emberek a jelenlegi nehéz helyzetről beszélnek, de mi hiszünk benne, hogy a dolgok megváltoznak.”

„Nem akarok a szerződéséről beszélni, vagy bármi ilyesmiről. Cristiano meg tudja oldani, ezt a klubbal kell megbeszélnie. Jobb mindenkinek, ha csak arról beszélek, ami a pályán történik. Nem veszek részt abban, ami feljebb történik.”

A jövője
„Nem gondolom túl a dolgokat. Napról napra élek, és ezen nem változtatok. Az elmúlt két évben, amióta itt vagyok, amikor sokat nyertünk, akkor is ezt mondtam. Ismerem a helyzetet, és azt hogy ez a klub mit képvisel.”

A játékosok teljesítménye
„Mindenki azt hisz, amit akar. Mikor nehéz időkön mentünk át, mindig a munkámra gondolta, hogy hol lehetne fejlődni, és hogy a dolgok hamarosan rendbejönnek. A legjobb dolog a futballban az az, hogy rengeteg mérkőzésünk van, és mindig meg van az esély a javulásra. Minden harmadik napon játszunk, és ez megváltoztathatja a dinamikát.”

A beszélgetése a csapattal
„Ha úgy érzem, hogy a szavaim semmilyen hatással nincsenek a játékosokra, akkor el kell mennem. Folytatjuk a kemény munkát. Együtt kell megváltoztatnunk a kialakult helyzetet. Minden amit akarunk, az az, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket.”

James
„Meghozta ezt a döntést. Jól mennek a dolgai, és ennek őszintén örülök. Csak a saját játékosaimról beszélek. Sosem volt problémám vele, döntéseket kell hoznom. Játszik, és én örülök neki.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
iccardii
Icardi a messiás?
ÁLTALÁNOS
edzes-real-m

Leave a Reply