e011

Megvolt az áttörés? Összefoglaló: Real Madrid – Deportivo 7-1

A spanyol bajnokság 20. fordulójának szombati játéknapján a Real Madrid a Deportivot együttesét fogadta a Santiago Bernabéuban

Zinedine Zidane a következő összeállításban küldte pályára csapatát. A kapuban, ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is Keylor Navas állt. A védelmet a Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo négyes alkotta. A középpályán sem volt változás a megszokotthoz képest, Casemiro, Kroos és Modric trió kapta meg a lehetőséget. Az egyetlen meglepetést a támadó szekcióban láthattuk: a BBC lépett pályára, csak nem a sérülésből visszatérő Benzema, hanem Borja Mayoralnak szavazott bizalmat a francia szakember.

Az első hat percben két helyzetig is eljutottak a hazaiak. Előbb Ronaldo fejelt a kapu fölé, majd két perccel később Mayoral került helyzetbe, aki ha egy kicsit pontosabb, a vezetést is megszerezhette volna.

A 23. percben jött a meglepetés: egy jobboldali beadást követően Andone csinált helyet Lucas Péreznek, aki nagyszerűen lőtte középre a labdát, érkezett Adrian, és megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). Mindössze négy perccel később Ronaldo egyenlíthetett volna, de Rubén egy bravúrt bemutatva védeni tudott, így az eredmény változatlan maradt.

Látható volt, hogy a Királyi Gárda magasabb fokozatra kapcsolt, amire valljuk be őszintén, nagy szükség volt. A folyamatos pressziónak meg is lett az eredménye. A 32. percben egy kisszöglet után Kroos passzolt Nachonak, aki nagyszerűen továbbított Marcelonak, a brazil tökéletesen ismerte fel a helyzetet, és visszakészítette a spanyolnak, aki jobbal bevette a hosszú alsót (1-1).

A 40. percben aztán jött a fordítás. Marcelo beadása után Ronaldo került a földre, mindenki a büntetőt várta, a hosszún azonban ott Bale, aki lekezelte a labdát, és egy hatalmas balos tekeréssel lepókhálózta a jobb felsőt (2-1). A félidő előtt az eredmény nem változott, 2-1-el vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőtől joggal tarthattak a szurkolók, hiszen a szezonban már nem először fordult volna elő, hogy leereszt a csapat. De most nem ez történt. Sőt… Alig telt el tíz perc a második játékrészből, amikor Casemiro fejelte kapura a labdát, de Rubén egy újabb bravúrral védeni tudott, szöglet. Kroos sétált oda elvégezni, nagyszerűen adta középre, ott érkezett Bale, aki a legmagasabbra ugorva, mindenkit megelőzve bólintott a kapuba (3-1).

Nem álltak le a hazaiak, folyamatos támadásokkal tartottak sakkban a vendégeket. Újabb tíz perc elteltével jött egy jobboldali beadás, Ronaldo sarokkal továbbította Modricnak, a horvát pedig a tizenhatos előteréből minden teketória nélkül tekerte a hálóba a labdát (4-1). Jöhetett volna a vendég válasz két minutummal később, de Andone kihagyta a kihagyhatatlant.

Ronaldo próbálkozásai rendre kimaradtak, semmi nem jött össze a portugál ásznak. Vagy a kapus védett földöntúli bravúrral, vagy CR volt pontatlan, igaz a szerencse sem volt vele. Aztán a 78. percben megtört a jég, Casemiro tekerte középre, jött Ronaldo és ballal vágta a léc alá (5-1). Csakhogy Bale mellett a 

portugál se maradjon le, a csereként beálló Lucas Vázquez adta be jól a labdát, Ronaldo pedig fejjel vette be Rubén kapuját (6-1). Az Aranylabdást a mozdulat közben fejbe találta egy védő lába, így Ronaldo arca felrepedt, ő pedig vérző fejjel hagyta el a játékteret. Hogy keretbe legyen foglalva a találkozó, egy hajrában elvégzett szögletet Varane csúsztatott meg, érkezett Nacho, és fordulatból még egyszer újból mattolta az ellenfél komplett védelmét (7-1).

Hogy mire számítottunk a találkozó előtt? Őszintén mondom, hogy az elmúlt hetek, és a zsinórban elszenvedett két bajnoki vereség után, nem erre. Ennek ellenére örülök, hogy végre kinyílt a gólzsák, és nem azt a buta, ötlettelen ívelgetős játékot láthatta a publikum. Asensio kupameccsen szerzett utolsó perces találata, illetve ez a hetes, vajon elég lesz ahhoz, hogy meglegyen az áttörés? Hát nagyon reméljük, hogy ez a forma kitart a szezon hátralevő részére. Csak így tovább! Vamoos!

Spanyol Bajnokság, 20. forduló
Real Madrid – Deportivo 7-1 (2-1)
Gólszerzők:
Bale (42’, 58’), Modric (68’), Nacho (32’, 88’), Ronaldo (78’, 84’) ill. Adrian (23’)

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply