cristiano-ronaldo-as-a-boy_1

Ma 33 éves az élő Legenda!

Napra pontosan 33 éve született, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

1985.02.05. Madeira szigete. A nap, amikor megszületett az az  ember, akiről talán valamennyi Madridista, büszkén fog mesélni még a dédunokájának is.

Azonban ahhoz, hogy ennyi mindent elérjen, nem vezetett egyszerű út. 15 évesen szívritmuszavart diagnosztizáltak a portugál zseninél. Ekkor kérdéses volt egyáltalán az is, hogy folytathatja-e labdarugó pályafutását. Azonban hála az akkori csapatának, (Sporting) mindenben támogatták Ronaldot, és családját. És egy lézeres beavatkozásnak köszönhetően, Ronaldo folytatni tudta pályafutását.

Ronaldo profi pályafutása, az imént említett Sporting csapatánál kezdődött. Azonban rendkívűli tehetsége miatt, egyből kitűnt kortársai közül. Így 2003-ban robban az átigazolási bomba, Ronaldo 18 évesen a Manchester United-ba igazolt. A vörösördögöknél eltöltött idő során, 3 bajnoki címet, 1 BL-t, valamint 1 klub világbajnoki címet is ünnepelhetett. Végül 23 évesen megadatott neki az, ami minden profi labdarugó legnagyobb álma. Megszerezte pályafutása első aranylabdáját. Ronaldo még fiatalon többször hangoztatta azt, hogy szívesen játszana álmai csapatában a  Real Madridban. Florentino Pérez lépett, és 2009-ben akkori rekordösszeget jelentő 94 millio euroért a blankókhoz igazolt.

Ronaldo a Real Madridnál:

Ronaldo az itt eltöltött 9 év alatt, a Real Madrid történelmének legeredményesebb játékosa lett. 421 meccsen, 427-szer rezgette meg az aktuális ellenfél kapujájának hálóját. A Manchesterben szerzett 1 aranylabdája, és 1 aranycipője, a madridi évek során szépen kibővült. Előbbiből már összesen 5 van, míg aranycipőből is már 4. Számtalan egyéni díja mellett, a csapat vezéregyénisége, és immáron 15 trófeát emelhetett magasba a királyi gárdával. 3 klub VB, 3 europai szuperkupa, 2 bajnoki cím, 2 spanyol kupa , 2 spanyol szuperkupa és 3 BL cím. 

Megdönthetetlennek tűnő Ronaldo rekordok:

Természetesen, csak párat említűnk meg abból a több tucatból, ami a portugál nevéhez fűződik. 

1. Ronaldo lőtte a legtöbb mesterhármast a La-Liga történelmében. számszerint 32-őt. 
2. Ronaldo lőtte a legtöbb mesterhármast egy szezonon belül, a La-Liga történelmében. A 2014/2015-ös szezonban 8 mesterhámast jegyzett. 
3. Ronaldo az egyetlen játékos, aki 6 egymást követő szezonban legalább 30 gólt lőtt a bajnokságban.
4. Ronaldonak sikerült leghamarabb elérni a 200 bajnoki gólt a spanyol bajnokságban. Mindösszesen 178 meccs kellett ehhez.
5. Ronaldo az egyetlen játékos, aki valamennyi BL csoportmeccsen legalább egy gólt lőtt. ( 2017/2018-as szezon) 
6. Ronaldo a BL legeredményesebb játékosa. 114 gólnál tart már a legnagyobb presztízzsel bíró kiírásban.
7. Ronaldo a portugál nemzeti válogatott legeredményesebb játékosa, 79 szerzett góljával. 
8. Ronaldo „legjobb” szezonja a 2013/2014-es szezon volt, amikor a Real Madriddal és a portugál válogatottal összesen 69 gólt szerzett. 
9. Ronaldot 2015-ben, a Portugál-Labdarugó Szövetség megválasztotta, mindenidők legjobb portugál játékosának.
10. Ronaldo lőtte a legtöbb BL gólt egy szezonon belül. A 2013/2014-es szezonban egészen elképesztő 17 gólt szerzett, ezzel is segítve a „La Decima” megszerzését. 

Zárásképpen engedjétek meg, hogy egy szubjektív gondolattal zárjaim soraim.

Bár jelenleg nincs élete formájában, talán nem mindig indokolt, hogy minden szabadrugást Ő végezzen el. És az is lehet, hogy egyszer-kétszer le lehetne cserélni. De egyet sose felejtsen senki. Ez az ember annyi mindent tett már azért a bizonyos címerért, hogy ha valaki, akkor Ő igenis élvezhessen kiváltságokat. És mi csak egy dologgal tartozunk neki. Egy hatalmas köszönettel. Örüljünk, és élvezzük, hogy láthatjuk Őt élőben focini, és legyünk hálásak, hogy mindezt szeretett csapatunknál teszi. 

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Rablás Madridból?!
ÁLTALÁNOS
zizou
Zidane nem fest a legjobban

Leave a Reply