Lewandowski: Real? ”Én mindent meg akarok tenni a klubért”

Ötszörös német bajnok és kétszeres kupagyőztes, azonban a Bajnokok Ligáját még nem tudta megnyerni. Robert Lewandowski a Kickernek beszélt céljairól a Bayern Münchennel, a jövőjéről és sok másról.

 

Ötszörös német bajnok és kétszeres kupagyőztes, azonban a Bajnokok Ligáját még nem tudta megnyerni. Robert Lewandowski a Kickernek beszélt céljairól a Bayern Münchennel, a jövőjéről és sok másról.

„Mindent meg akarunk nyerni.” Robert Lewandowski arra a kérdésre, hogy ebben a szezonban hány trófeát akar nyerni, rövid és tömör választ adott: hármat. A német bajnoki cím úgy tűnik már eldőlt, a kupában április 17-én játszák az elődöntőt a Leverkusen ellen. Nem kérdés, a legnehezebben elérhetőnek a Bajnokok Ligája trófea tűnik, ahol olyan csapatokkal kell megküzdeni, mint a Real Madrid és az FC Barcelona.

„Tulajdonképpen a PSG azonos szinten van, meglátjuk, vajon Párizsban, a visszavágón tudnak-e még javítani. A Manchester City az egyik favorit, és akkor ott van még a Real, a Barca és a Bayern: a nagy csapatok mindig nagy csapatok maradnak.”

A konkurencia ellenére a bajorok támadója bizakodó: ”Nem lenne akkora szenzáció, ha a Bayern megnyerné a Bajnokok Ligáját”-mondja Lewandowski, – aki eddig a Bajnokok Ligájában három gólt szerzett, a Bundeligában húszat, a kupában pedig szintén hármat-elismerte: „Ez a jövőben talán még nehezebb lesz, meglátjuk, mi történik a többi bajnokságban.” A lengyel válogatott labdarúgó figyelmeztet: „A Bundesligának figyelnie kell, hogy megtartsa a négy induló pozícióját. Ezért jó lenne, ha a Bayern és a Dortmund mellett egy harmadik csapat is folyamatosan képviselné magát a Bajnokok Ligájában.”

Kedden a Bayern München a Besiktas csapatát fogadja az Allianz Arénában. Ez a közeljövő. A lengyel válogatott csapatkapitánya beszélt a távolabbi jövőjéről is. A bajorokkal 2021-ig szól a szerződése, ennek ellenére többször is felmerült már, hogy esetleg csatlakozik a királyi gárdához. „Ebben a pillanatban nem aggódom ezen”-mondja Lewandowski.”Ha én most, a Bayern játékosaként a Reallal kapcsolatos spkeulációkkal foglalkoznék, az nem tenne nekem jót, mivel akkor nem tudnék teljesen a munkámra koncentrálni. Én a Bayern játékosa vagyok, és mindent meg akarok tenni a klubért. Ez áll nálam az első helyen.”

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
z
ÁLTALÁNOS
27072862_580229748989512_7769339059511732679_n

Leave a Reply