psgreal

Mindent vagy semmit… Előzetes: Paris Saint-German – Real Madrid

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonását a Királyi Gárda 3-1-re nyerte a spanyol fővárosban, ma este Párizson a világ szeme, jön a visszavágó

Hol is kezdjük el a beharangozót? Először is talán a dátummal. Ma van 2018. március 6-a. És, hogy miért is fontos a mai nap? Minden Madridista ünnepel, ugyanis ma van a Világ Legjobb, Legsikeresebb klubjának, vagyis a Real Madrid 116. születésnapja. Isten Éltessen Szeretett Klubom! Párizs, futball, Real Madrid, születésnap. Létezik ennél tökéletesebb ajándék? Talán igen, ez pedig egy győzelem a szerelem városában.

Zidane a kerettel nem sokat teketóriázott, mindenkit repülőre ültetett, és a csapat összes tagja elutazott Párizsba. Azonban nem tudhatjuk, hogy Kroos, Modric vagy éppen Marcelo milyen formában van. Kérdés, hogy ZZ megmeri-e azt húzni, hogy egy (vagy netalántán kettő) edzés után mindhármukat a kezdőbe jelöli. Ez a helyzet persze nem jó Emery-nek, ugyanis nem tud tökéletesen felkészülni.

A PSG legnagyobb hiányzója minden kétséget kizáróan Neymar, akit az elmúlt napokban meg is operáltak. A brazilra így egy három hónapos kényszerpihenő vár. A mérkőzést megelőző napokban Mbappé is kisebb kellemetlenséget érzett, azonban Modric-hoz és Kroos-hoz hasonlóan már ő is a társakkal edzett. Itt is felmerül a kérdés, megéri-e kockáztatni? Tudjuk, hogy Neymar-t ki pótolja ma este. Ez a személy nem más, mint Di Maria. Vele sem lesz egyszerűbb dolgunk. Sőt…

Térjünk rá a kezdőnkre. Ami a kapusposztot illeti, kérdés nem igazán merülhet fel, egyértelműen Keylor Navas-ra lehet számítani. A Costa Ricai-hoz hasonlóan a Ramos-Varane védőpáros kezdőtagsága sem kérdéses. Jobb oldalon Carvajal, míg a balszárnyon Marcelo muzsikálhat, azonban ha a brazilt nem találják játékra késznek, Nacho-é lehet a főszerep.

Gyorsan elértünk a középpályára, ahol csak Casemiro szerepeltetése megvétózhatatlan. Mint már említettük, nem tudni, hogy Kroos és Modric milyen állapotban van. Aligha kockáztatja Zidane mindkét karmestert. Isco és Kovacic is játékra készek, a francia tréner nem igazán tud mellé nyúlni. A támadósorban legalább ilyen kérdéses a kezdők kiléte, noha itt nem a sérülések okozzák a legnagyobb fejtörést.

Ronaldo helye egyszerűen megkérdőjelezhetetlen, ráadásul nagyszerű formának örvend, hiszen 10 meccsen 14 gólt jegyzett, ami a legjobb évkezdés a portugál karrierjében. CR mellett ki kezdjen? Ez okozza talán a legnagyobb dilemmát. Ez nagyban függ attól, hogy Zizou milyen szisztémában küldi pályára a srácokat. Ha a 4-4-2 mellett teszi le a voksát, valószínűleg Lucas Vázquez és Benzema kerül a kezdőbe. Míg a spanyol a középpályán, a francia Ronaldoval karöltve rohamozhatna. Azonban ha az általam (persze ez semmit nem jelent, csupán spekuláció) jobban preferált 4-3-3-ban lépnek pályára, Ronaldo és Benzema nálam mindenképp ott lennének a kezdőtizenegyben. A trió utolsó tagja valószínűleg Asensio lenne. Mindenesetre hamarosan kiderül.

Itt az esély, hogy megmutassuk a világnak, mire is vagyunk képesek. Emery a legjobb Real-t akarja kiejteni. Kapja meg amit akar, persze nem pont úgy, ahogy ő azt elképzeli. Jön a legjobb Real, de nem a PSG jut ma tovább. Egyszerűen nem lehet elképzelni, hogy ennek az ellenkezője történjen meg ma este. Nem, nem és nem. Mi vagyunk a Real Madrid, a világ legjobb, leghatalmasabb klubja. Most vagy soha, mindent vagy semmit. Hastá el Finál, Vamos Real! Hala Madrid!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő 2. mérkőzés
Paris Saint-German – Real Madrid (első mérkőzés: 1-3)
2018. március 6. 20.45
Helyszín:
Párizs, Parc des Princes
Tv: M4 Sport

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Asensio, Benzema és Cristiano Ronaldo

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
paris-saint-germain-vs-real-madrid

Leave a Reply