„A Real Madridnak 10 perc egyszerűen elég„

A ma esti mérkőzés előtt Unai Emery és Dani Alves is nyilatkozott.

 

A ma esti mérkőzés előtt Unai Emery és Dani Alves is nyilatkozott.

DANI ALVES

Párharc a Real Madriddal: „Van esélyünk arra, hogy ezzel a csapattal előrelépést tegyünk meg a klub történelmében, és ha megverjük ezt a Real Madridot nagyobb esélyünk lesz a végső győzelemre. Az odavágóból arra következtethetünk, hogy le tudjuk győzni őket. Úgy gondolom, mi vagyunk az erősebbek, de ők élnek azzal, hogy nekik 10 perc egyszerűen elég. Semmi sem motivál annál jobban, mint a jelenlegi bajnok legyőzése. Nem kétséges, tökéletesen kell játszanunk, nem gondoljuk, hogy 15 perc alatt meg tudjuk fordítani az állást. 90 percünk lesz.”

Neymar hiánya: „Két lehetőség van: vagy leülsz és sírsz, vagy felkelsz. Természetesen a PSG Neymarral sokkal erősebb, és lehetetlen, hogy ne érezzük meg a hiányát, de én mindig azt választom, hogy felkelek és harcolok.”

A játékvezető: „Ha a bíró téved, akkor legalább a mi javunkra tegye (nevet), de ez a vita nem az én dolgom. Nem szeretem a kifogásokat.”

UNAI EMERY

A mérkőzés jelentősége: „Ez egy nagyon fontos alkalom. A Bajnokok Ligája megnyerése a klub céljai között szerepel, de a jövőben további nehéz mérkőzések is lesznek. Ez egy egyedülálló pillanat, mind a rajongóknak, mind Franciaországnak. A pillanat, hogy előrelépjünk. Képesek vagyunk arra, hogy egy nagyszerű meccset játszunk. Elég csak a közel múltra gondolnunk, és akkor látni fogjuk, hogy mennyi minden változhat az első mérkőzéshez képest egy hazai visszavágón. Nagyon fontos, hogy tiszta fejjel játszunk, de a legfontosabb, hogy a szívünket is beletegyük. A stadion biztosítja a hangulatot, és mi az első pillanattól kedve úgy fogjuk érezni, hogy tizenketten vagyunk a pályán.”

Luka Modric és Toni Kroos: „Bárkiről is legyen szó, aki a Real Madridnál játszik, nem az én dolgom. Számomra mi vagyunk a fontosak. Az a fontos, hogy mit fogunk tenni 90 percen át. Szeretnék a lehető legjobb csapatuk ellen játszani, remélem a legjobb játékosaikkal állnak ki. Meg tudjuk verni Madrid legerősebb csapatát.”

Ángel di María, Neymar esetleges helyettese: „Ha hiányzik valaki, azzal más előtt megnyílik az ajtó. Az, aki játszani fog sebességgel és erővel fog fellépni. Ez fontos lesz. Di María készen áll. Ismeri ezt a szintet, és tudja, milyen a Bajnokok Ligája. Nem aggódom miatta.”

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply