A megállíthatatlan Ramos: 34 gól az elmúlt 2 évben

Európa legjobb csatárai mellé csatlakozott ezzel a statisztikával.


Sergio Ramosban mindig is volt egy csatár lélek, de az elmúlt két szezonban gyakorlatilag az is volt. A Kapitány az elmúlt esztendőben 102 mérkőzésen 34 gólt szerzett klub- és válogatott szinten.

Ez egy megdöbbentő szám védő létére, és olyan neves csatárok mellé került, fel mint: Rodrigo Moreno (28), Álvaro Morata (35), Lautaro Martínez (39), Iago Aspas (36), Inaki Williams (25), Gerard Moreno (36), Gareth Bale (21), Antonie Griezmann (42), Mauro Icardi (26) és Marcus Rasford (42).

A fent említett játékosok a világ legjobb csatárai közé tartoznak, és jóval nagyobb lehetőségük van a gólszerzésre is, mint Ramosnak. A Blancók kapitánya legtöbbször büntetőből volt eredményes, de a levegőben is halálos fenyegetést jelent az ellenfelek számára.

Úgy tűnik még 34 esztendős korában sincs megállás védő létére, hisz számos rekordot állított be az elmúlt szezonban is. Az elmúlt 12 mérkőzésen 8 gólt szerzett, 6-ot a Real Madridban, 2-öt pedig a válogatottban. A 2019/20-as idényben a csapat második legjobb góllövője volt Karim Benzema mögött.

Ramos posztja nem hasonlítható össze a világfoci többi játékosáéval, mivel a védelemben egy fal, de képes hamis kilencesként is játszani.

Ami a tizenegyeseket illeti: döntő fontosságú volt, hogy ő rá bízzák a büntetőket Cristiano Ronaldo távozása után. A védelemből való gólszerzési tehetségét nagyon nehéz lesz majd elérni az új generációnak.

Az elmúlt idényben a spanyol bajnokság történetének legeredményesebb védője lett, Ronald Koemat előzte meg azon a bizonyos listán. 72 gólt szerzett, ebből 70-et a Real Madrid játékosaként, 2-öt a Sevilla színeiben.

34 évesen 34 gólt szerzett az elmúlt két évben. Ez a teljesítmény arra utal, hogy Ramos karrierje egyik legjobb időszakát éli, és megállíthatatlannak tűnik mind klub, mind válogatott szinten.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply