Íme Benzema ujjának története

Megszámolhatatlan madridista azt hiszi, hogy Benzema csak babonából köti be minden mérkőzés előtt a kezét, pedig ez nem így van.


A francia csatár még 2019. januárjában törte el a jobb kisujját egy Betis elleni mérkőzésen, ahol Marc Bartrával ütközött össze. Akkor azt mondták neki az orvosok, hogy a műtéti beavatkozást követően legalább két hónapig nem léphetne pályára. Benzema ahelyett, hogy ezt elfogadta volna, inkább kivárt a szezon végéig, és nem feküdt a beavatkozás alá.

Annak ellenére, hogy az elmúlt idény végén sikeres volt a beavatkozás, Benzema felgyorsította a rehabilitációját, hogy minél előbb a csapat rendelkezésére álljon az előszezon során. Visszatérésekor újabb ütés érte az ujját és azóta visel kötést, hisz nincs elegendő ideje arra, hogy teljes mértékben meggyógyuljon az ujja.

A Real Madrid kilencese nem hagyta, hogy ezen sérülés megakadályozza a csapatbeli teljesítményét: sőt, sérülése óta remek formának örvend. A 2018/19-es szezon óta az alábbiak Benzema mutatói: 30, 27 és 34 gól. Illetve ebben az idényben is van már két gólja és három gólpassza. Miután a kötést követően rengeteg sikert ért el, Benzema egyáltalán nem sietteti a műtétet. Ha ez babonával magyarázható, akkor a francia csatár valószínűleg csak akkor fog ezen túlesni, hogyha visszavonul.

Egyelőre ez találó összehasonlítást tesz a Real Madrid korábbi sztárjaival, José Antonio Camachóval és Chendóval, akik szintén kötszerrel magukon játszottak. A Real Madrid történelmének és hagyománya most Benzemán keresztül folytatódik.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK
Visszatérés a Bernabeuba

Leave a Reply